Yesty: naam voor manier om cadeaukaarten te geven

Cadeaukaarten geven wordt leuker, persoonlijker en gemakkelijker. Want wie kent het niet: je krijgt een kaart cadeau van een winkel die je nooit bezoekt en vervolgens blijft deze jarenlang in je portemonnee zitten. Nu krijgen klanten de mogelijkheid om een gekregen cadeaukaart te ruilen. Als gever kan je deze digitale cadeaubon met een gezamenlijke (video-)boodschap persoonlijk maken. En als ontvanger bewaar je jouw cadeaukaarten in een app op je telefoon.

Opdracht aan Globrands: ontwikkel binnen een kort tijdsbestek een passende naam.

Het meest persoonlijke cadeau waarmee je altijd goed zit

Bij een cadeau gaat niet in de eerste plaats om wat je krijgt, maar hoe je het krijgt. Het gebaar, en wat je ermee wil zeggen.Een cadeau geven is een feest. Daarom is het van belang om een vrolijke naam te vinden. Een associatieve naam krijgt bijvoorbeeld een vrolijke toon door gebruik te maken van klanken als ‘i’ en ‘e’. Je krijgt een gepersonaliseerd cadeau en daarom moet de naam ook klinken als iets tastbaars. Een naam waar je het lidwoord ‘een’ voor kan zetten.

Een vrolijke naam

Door gebruik van vrolijke klanken en twee lettergrepen is een korte naam ontwikkeld die past bij dit concept en aan alle technische criteria voldoet. De inspiratie voor deze naam kwam van de woorden yes en gesture (geste, gebaar). Yesty is goed bruikbaar als cadeaukaartnaam. “Ik koop snel even een Yesty” is een zin die je binnenkort misschien wel zelf gaat uitspreken, onderweg naar een verjaardag.