Valess: internationale merknaam voor product

opdrachtgever
Campina is al een aantal jaren achtereen het grootste merk in de Nederlandse supermarkt. Campina levert melk, yoghurt, vla, slagroom, koffiemelk en kaas, maar voert ook een aantal submerken als Optimel, Vifit, Milner en Botergoud.

briefing
Campina heeft Globrands gevraagd een onderscheidende merknaam te ontwikkelen die functioneert als nieuwe categorieaanduiding tussen vlees, vis en kip. De nieuwe naam zou waar mogelijk een endorsement van het merk Campina krijgen, maar moest ook zonder die toevoeging kunnen worden gebruikt. De merkessentie van het nieuwe categoriemerk wordt omschreven als ‘feel good everyday by better food’. In de briefing stonden de volgende benefits en denkrichtingen: ‘natural freshness’,‘nutritional’, ‘foody’ en ‘authorative’.

De naam diende taalneutraal, internationaal aansprekend en merkenrechtelijk beschermbaar te zijn in de hele Europese Unie. Belangrijkste afzetmarkt is West-Europa. Men dacht verder aan een korte, compacte naam met een open, lichte klank. Tot slot was het een vereiste dat de domeinnamen .nl en .com beschikbaar waren.

Paul Houtepen, Marketing Manager Campina Valess:

‘Een nieuwe productcategorie vraagt om een heel specifieke naamgeving. Globrands heeft ons daarin uitstekend begeleid’.