Travix: naam voor internationaal bedrijf

Travix International B.V. , het grootste online reisbedrijf van Nederland, beheert een portfolio van zes onafhankelijke websites: CheapTickets, BudgetAir, EasyToBook.com, Vayama, Vliegwinkel en Flugladen.

De organisatie is in januari 2011 door een fusie van CheapTickets (Beins Travel Group B.V.),
Vliegwinkel, Flugladen, BudgetAir (Airtrade) en Vayama tot stand gekomen. EasyToBook.com, een internationaal platform voor hotel reserveringen, maakt sinds augustus 2011 deel uit van Travix.

BCD Holdings verenigde met de fusie, samen met investeerders ING Corporate Investments, Bluefield Investments en de eigenaren van Beins Travel Group B.V. (CheapTickets), deze online reisaanbieders en vormde hiermee in één keer een nieuwe internetreisorganisatie met wereldwijd bereik.

Door de samensmelting van deze bedrijven ontstond er één sterk en internationaal online reisbedrijf (online travel agent, OTA). Het gemeenschappelijke doel is de huidige vertegenwoordiging in de diverse landen te versterken en daarnaast de activiteiten uit te breiden in de rest van Europa en in Azië.

de naam
De naam klinkt corporate en internationaal, maar toegankelijk. Hij belooft gemakkelijk reizen en voldoet aan alle wettelijke en taalkundige eisen in de relevante taalgebieden.