Moonback: naam voor online boekingsplatform

Opdracht: Naam voor nieuw platform in de boekingswereld
Opdrachtgever: Beterboeken

Vakantie boeken

En dan start de zoektocht naar dat ene fijne plekje om jouw vakantie door te brengen. Dat leuke, kleine hotelletje in de stad of die omgebouwde boerderij op het platteland om even de rust op te zoeken.

Er is online veel aanbod te vinden en er zijn grote platforms die ons helpen door een overzicht te tonen en waar vraag en aanbod dus samen komt. Win-win.. zou het moeten zijn. Maar de boekingswereld, gedomineerd door deze grote platforms was kapot. Geen balans meer tussen vraag en aanbod en de grote platformen hadden kleine ondernemers en consumenten in hun greep.

Dat is kan en moet eerlijker, vond Niels Meijssen. Na een bericht dat viral ging op LinkedIn, besloot hij om de boekingswereld een nieuwe standaard te brengen en richtte hij het platform Beterboeken op. Een online marktplaats voor boeken waar de balans terug is gebracht. Hier vinden hoteleigenaren en gasten elkaar en er wordt er onder eerlijke regels geboekt. Nu wel: win-win.

De belofte
Niels en zijn team geloven in de kracht en het gemak van een goede boekingssite met de voordelen van een boeking rechtstreeks bij de aanbieder. Het nieuwe platform fungeert als de verbinder tussen hotel en reiziger en faciliteert de handdruk tussen hotel en reiziger. Een vriendelijke partij voor alle betrokkenen, dat is de nieuwe standaard. Dit is zoals het altijd mag zijn. Een plek waar vriendelijkheid naar elkaar, vakantiepret en een goed gevoel samen komen.

Die naam
En daar ontstond de naam Beterboeken uit. Een naam met een duidelijke boodschap, maar bleek nog niet toereikend genoeg. Internationaal niet bruikbaar en die oh zo belangrijke, verbindende, menselijke factor miste.

En dan klop je aan bij Globrands voor een nieuwe naam. Strategie: een naam die communiceert “dit zit goed”, hiermee maak je de juiste keuze. Een naam die ruimte biedt voor het te vertellen verhaal, dat verhaal dat gaat over het wij-gevoel. We zijn op zoek gegaan naar een zijn die voor opschudding en verandering zorgt in de markt maar wel op een goede, bedachtzame en open manier.

En daar was Moonback
Een warme, liefdevolle naam die toch mysterieus en anders dan alle andere is. Een nieuw woord om betekenis aan te geven. De boodschap: wij gaan voor jou to the moon and back. Een naam die het support voor boeker en ondernemer toont, die zegt ‘we have your back’, wij staan achter je. Een naam die gaat over avontuur, ondernemerschap, liefde voor- en het verbinden met elkaar.

Wij zijn trots. We hebben een mooie naam gecreëerd voor een net zo mooi nieuw merk dat puurheid uitstraalt. Moonback raakt de kern van hun missie met deze nieuwe naam en wij denken dat we deze naam nog vaak gaan horen.

“Ik ben al meerdere keren betrokken geweest bij het naamgevingsproces van een nieuwe startup of app. Maar dit keer was dat voor het eerst met professionele ondersteuning van het team van Globrands. Wat een verademing! Hadden we voorheen slechts een handjevol opties waarbij we de definitieve naam op goed geluk kozen. Nu gingen we in een paar weken tijd door een gedegen proces: strategie, longlist, shortlist, keuze en tot slot de merkregistratie. Ik weet zeker dat we zonder de hulp van Globrands niet tot zo’n sterke merknaam waren gekomen. Love you to the moon and back!” – Niels Meijssen, CEO en oprichter van Moonback.