Meesterbaksels: naam voor productmerk

  • Verkade lanceert nieuwe bijzondere koekjes voor thuis
  • Hoe noem je een koekje als het bijzonder is, maar wel voor elke dag?
  Verkade koekjes zijn de standaard (en Verkade wil meer)

  Verkade is het iconische Nederlandse merk voor koekjes en chocolade. Iedereen kent de Nizza’s, de Langetjes en de San Francisco’s. Alleen: in al hun grootsheid werden ze de standaardkeuze. Koekjes van Verkade ‘horen er nu eenmaal bij’. Tegelijk begonnen sommige consumenten zich minder in de klassieke, nadrukkelijk huiselijke uitstraling van Verkade te herkennen. Zoals je koffie beter in een koffietentje kan drinken dan thuis, is dat ook steeds meer gaan gelden voor de koekjes.

  Verkade brengt de koekjes uit je favoriete koffietentje bij je thuis

  Verkade besluit het eigen merk te stretchen, door koekjes te ontwikkelen die eigenlijk té lekker zijn voor thuis! ‘Verwenkoekjes’ in plaats van ‘trommelkoekjes’. Maar hip worden ze niet, want het gaat bij Verkade nog steeds in de eerste plaats om het bijzondere moment dat je elke dag met het merk hebt. Daarom blijven het heel lekkere, maar wel eenvoudige koekjes, in de smaken Brownie en Karamel Shortbread.

  De NameStorm: Globrands’ slimme manier van co-creëren

  Er is gekozen om de naam te ontwikkelen in co-creatie met het team van Verkade. Onze NameStorm zorgt dat we samen met onze opdrachtgever stapsgewijs vanuit strategie, via een gedeelde naamtaal, toewerken naar de definitieve naam.

  Resultaat: Meesterbaksels

  De combinatie van ‘Meester’ met ‘baksels’ laat ambachtelijke kwaliteit met een knipoog zien. Gezelligheid staat voorop. De namen voor de smaken worden Brosse Brownie en Knapperige Karamel.