GAMMA Compact: naam voor submerk

achtergrond

Intergamma is bezig een nieuw winkelformaat te ontwikkelen; een variant op Gamma. Het gaat om kleine(re) winkels in het centrum van een stad of dorp waar consumenten gemakkelijk en snel alles kunnen vinden voor de kleine klus in het huishouden. Daarnaast zullen de nieuwe winkels ook als afhaalpunt gaan fungeren voor bestellingen van Gamma en andere merken.

Het nieuwe format zal worden gelanceerd binnen de herkenbare huisstijl van Gamma, echter met unieke en onderscheidende elementen.

De doelgroep bestaat uit mannen en vrouwen van 25 tot 65 jaar; winkelend publiek en hobbyklussers.

Het kernwoord is gemak.

opdracht

Globrands wordt gevraagd een passende naam voor dit submerk te ontwikkelen en Gamma hierin te begeleiden en adviseren.

resultaat

Na het verkennen van een aantal naamgevingsrichtingen (locatie, formaat, assortiment en functie) en het variëren in naamgeving waarbij meer of minder afstand werd genomen van het merk Gamma, is gekozen voor een variant waarbij Gamma de centrale rol blijft spelen.

De merkextensie Compact laat zien dat deze variant van de Gamma-formule de gemakkelijke variant is, maar ook waarom het nog steeds echt Gamma is. De term geeft immers aan dat er nog steeds een breed aanbod is, maar overzichtelijk toegankelijk gemaakt in een kleinere winkel.