Fibrant: wereldwijde merknaam voor producent van fibre halffabrikaten

Royal DSM versterkt zijn focus op ontwikkelen van nieuwe en verbeterde producten. Daarom worden een aantal bedrijfsonderdelen afgesplitst die gespecialiseerd zijn in productie van chemische componenten die zich al decennia bewezen hebben. Hiertoe gaat het bedrijf een joint venture aan met CVC Capital Partners. Het doel is de verschillende units als zelfstandige wereldwijde merken te laten opereren.

Het onderdeel DSM Fibre Intermediates produceert caprolactam en aanverwante producten. Caprolactam is een essentieel ingrediënt bij de productie van nylon en verschillende soorten kunstvezels. Deze stoffen kennen een oneindig aantal toepassingen.

DSM Fibre Intermediates loopt sinds 1952 wereldwijd voorop in technologie en procesverbetering. Het bedrijf heeft meer dan 1200 werknemers en beschikt over productiefaciliteiten in Europa, China en de Verenigde Staten. Het stelt zich tot doel veilig en betrouwbaar duurzame waarde te genereren voor al zijn afnemers en stakeholders.

Challenge: vind een naam waarmee het bedrijfsonderdeel zijn eigen kracht laat zien

Globrands is gevraagd om een nieuwe naam te ontwikkelen voor dit bedrijf, waarmee het zich losmaakt van DSM en die laat zien waar zijn kracht uit bestaat.

De naam moet wereldwijd merkenrechtelijk beschikbaar zijn en gekoppeld kunnen worden aan het  merkverhaal over samenwerking, kwaliteit, betrouwbaarheid, veiligheid en duurzaamheid. En het .com-domein moet vrij zijn.

Fibrant: een naam vol chemie

De naam Fibrant is gebaseerd op de woorden ‘fiber’ en ‘vibrant’, wat ‘bruisend’ betekent. De naam reflecteert de chemie tussen Fibrant en zijn afnemers en de visie van het bedrijf op de toekomst.

Mr. Pol Deturck, CEO van Fibrant:

“Elke dag doen medewerkers van Fibrant hun uiterste best om het succes van onze afnemers op hun terrein mogelijk te maken. Het is opwindend om hen onder de nieuwe naam te blijven bedienen en door te bouwen op onze status van premium supplier.”

Grafische identiteit: Skillz.

Hier is de website van Fibrant.