Essange: naam voor ontwikkelaar en producent van reagentia

Opdracht: nieuwe naam voor Sanquin Reagentia divisie   
Opdrachtgever: Sanquin Reagents B.V.

Bloed is essentieel voor het leven. Voor sommigen is het heilig, voor anderen een teken van vriendschap, passie of liefde. Een ding is zeker, het houdt ons allen in leven. Sanquin is een van de weinige organisaties ter wereld die op het gebied van bloed zowel medische, diagnostische en wetenschappelijke activiteiten onder één dak combineert. Hiermee kunnen zij elk jaar 300.000 patiënten een beter leven bieden.

Overname Sanquin Reagents

De Sanquin Reagents tak draagt bij aan het leven van patiënten door de ontwikkeling en productie van bloedgroep- en immuun-reagentia. Dit zijn materialen die nodig zijn voor onder andere diagnostisch onderzoek en medicijnontwikkeling. Gilde HealthCare nam Sanquin Reagents in 2022 over en het team is nu klaar voor een volgende stap. Zo willen zij zich verder ontwikkelen als internationale producent en bouwen aan een leidende positie in de ontwikkeling van reagentia met als hoger doel het helpen van patiënten.

Passie en trots

Door de loskoppeling van Sanquin werd de uitdaging voor Globrands het creëren van een internationale op zichzelf staande naam, maar met een link naar Sanquin. De centrale rol van de patiënt maakt dat emotie een belangrijke rol speelt, maar ook de kernwaarden: passie, autoriteit, ondernemend en betrouwbaarheid moeten doorklinken in deze nieuwe naam.

Essange: van levensbelang

Samen met de klant en Total Design kwam Essange tot leven. Een naam die duidelijk maakt dat wij mensen niet zonder bloed kunnen, het is essentieel. Hiermee straalt de naam autoriteit uit. Tegelijkertijd weerspiegelt de zachte klank het vriendelijke, betrouwbare en menselijke karakter van de organisatie. Het toont de passie en trots van de mensen die dit noodzakelijke en impactvolle werk doen.

Essange is een op zichzelf staande naam maar door het gebruik van ‘sang’ is de oorsprong van Sanquin niet verloren gegaan. De breedte van de naam biedt ruimte om te ontwikkelen binnen het domein van bloed. Deze wereld verandert steeds weer, maar met deze toekomstbestendige naam is Essange klaar om haar koers uit te zetten en verder bij te dragen aan de zorg van patiënten.