Corbion: rebranding en naam voor bedrijf

opdracht
Ontwikkel een nieuwe strategie voor de merkarchitectuur, een positionering en een nieuwe naam voor CSM. De naam moet perfect bij het nieuwe bedrijf passen en voldoen aan alle internationale merkenrechtelijke en taalkundige eisen. De .com-extensie moet beschikbaar zijn.

achtergrond
De letters CSM stonden voor Centrale Suiker Maatschappij, maar die betekenis klopt al jaren niet meer. Het bedrijf is zich in de loop der jaren op een veel breder productaanbod gaan richten. Eerst levensmiddelen en zoetwaren; later vooral bakkerijproducten en voedingsingrediënten, waarin CSM de belangrijkste leverancier wordt in Europa en Noord-Amerika.

In 2012 stoot CSM zijn bakkerijactiviteiten af en richt zich volledig op zijn bio-ingrediëntendivisies Purac en Caravan Ingredients. Dat vereist een grondig rebranding– en positioneringstraject.

positionering
Het nieuwe bedrijf positioneert zich als een internationale speler op het gebied van biotechnologie, die zich focust op de kennis van zijn daarin gespecialiseerde onderdelen Purac en Caravan Ingredients. Vergelijkbare spelers op deze markt zijn BASF, DSM, Novozymes en Danisco.

de naam
Corbion klinkt groot en overkoepelend, maar laat ook concreet de focus op biotechnologie zien. Op de markt voor biotechnologie onderscheidt de naam zich in alle westerse talen door de rustige, heldere en vanzelfsprekende klank.

grafische identiteit
De grafische identiteit is ontwikkeld door VBAT.

Gerard Hoetmer, CEO van Corbion:

“Our new name and logo signify the next phase in the development of our company. We will leverage our proprietary technologies and intimate understanding of customers and consumers to further develop our market positions in biobased products. In short, we create value for our customers through our biobased products, designed by science, powered by nature and delivered through our dedication. This will in turn create value for our shareholders.”