Bettery institute; game changers in health: naam, aanduiding en slogan

BigMove is een GGZ programma met een andere insteek dan reguliere GGZ programma’s, namelijk gericht op gezondheid en gedrag. Consumenten komen vaak bij BigMove nadat een regulier GGZ traject niet voldoende heeft gewerkt. Het bedrijf erachter heet ook BigMove.

Het programma wordt zo goed ontvangen door deelnemers, dat het bedrijf nu ook grotere organisaties wil benaderen om het structureel preventief in te zetten. Daartoe wil het de naam BigMove handhaven voor het programma zelf, maar een nieuw merk ontwikkelen voor het bedrijf.

De reden is dat het bedrijf in de rol van aparte afzender meer kan vertellen over de eigen drijfveren. Het wil met nieuwe merkidentiteit onderstrepen dat het vindt dat het anders moet in de geestelijke gezondheidszorg en dat het bedrijf hier zelf een leidende rol in heeft. De nieuwe naam moet autoriteit uitstralen, maar ook als energieke veranderaar overkomen.

Op basis van een vooraf geformuleerde positionering door Generous Minds gaat Globrands aan de slag. In de Moodwordssessie wordt samen met Marijn, Louis en Liesbeth van BigMove de naamgevingrichting bepaald.

Marijn Aalders, mede-oprichter van BigMove:

De Naamstrategie sessie is echt heel prettig aan het traject. Je krijgt een volledig beeld van wat mogelijk is, welke kant je wél op wilt, en, belangrijker nog: welke niet.

Vervolgens creëert Globrands gerichte naamvoorstellen en kiest de opdrachtgever voor ‘Bettery Institute’. Een duidelijke verwijzing naar ‘beter’ (op persoonlijk vlak en als aanbieder van een GGZ programma). Tevens een verwijzing naar opnieuw opladen (batterij). De toevoeging ‘Institute’ geeft professionaliteit en autoriteit aan de naam.

Voor de descriptor (verklarende aanduiding) voor Bettery Institute wordt gezocht naar een omschrijving om de energieke veranderaar aan te duiden. Dit is geworden: ‘Game changers in health’.

Globrands praat telkens over de creatieven, hierdoor kregen ze voor mij een soort mythische status,” zegt Louis Overgoor, mede-oprichter. “Leuk om bij de laatste stap (de descriptor workshop) één van de creatieven te ontmoeten.

nieuwe descriptor voor het BigMove-programma

Ook voor het BigMove-programma wordt een nieuwe descriptor ontwikkeld. Veel consumenten en verwijzers, zoals huisartsen, hebben bij de naam BigMove niet direct de juiste associatie. Om te onderstrepen dat BigMove voor een andere aanpak van GGZ staat, valt het gebruik van de term ‘GGZ’ af. Er is gekozen voor: ‘zorg voor geest, gedrag en gezondheid’. De descriptor geeft een omschrijving van wat BigMove doet en onderstreept de rol van professioneel gezondheidsspecialist.

het hele proces

Mike, oprichter van Globrands, geeft aan dat iedereen tijdens het proces erg enthousiast en betrokken was.

Vanaf moment één was duidelijk dat we er samen een succes van zouden maken.” Dit wordt onderschreven door Marijn en Louis, zij geven het proces en werk van Globrands “een 9 “.

Met de naam en descriptor is het proces nog niet afgelopen. Het design is in handen van Brand Candies (zie afbeelding) en binnenkort volgt de website.

Meer over Bettery vind je op www.bettery.nl.