Aliancys: internationale bedrijfsnaam voor producent van composietharsen

Als gevolg van een versterkte focus van Royal DSM op het ontwikkelen van nieuwe en verbeterde producten, worden een aantal bedrijfsonderdelen afgesplitst die gespecialiseerd zijn in productie van stoffen die zich al decennia bewezen hebben. Hiertoe gaat het bedrijf een joint venture aan met CVC Capital Partners. Het doel is de verschillende units als zelfstandige wereldwijde merken te laten opereren.

Het eerste onderdeel is DSM Composite Resins. Dit voorziet al 50 jaar in composietharsen van consistent hoge kwaliteit, met productmerken als Atlac, Beyone, Daron, Neoxil, Palapreg, Platal en Synolite.

samen met afnemers concurrerend zijn

Het onderdeel onderscheidt zich door gedegen kennis van toepassingen van composietharsen en de markten waarin zijn afnemers opereren. Dat stelt hen in staat om samen met de afnemers op zowel korte als lange termijn concurrerend te zijn.

een bedrijfsnaam die de kracht laat zien

Globrands is gevraagd om een nieuwe naam te ontwikkelen voor dit bedrijf, waarmee het zich losmaakt van DSM en die laat zien waar zijn kracht uit bestaat.

De naam moet wereldwijd merkenrechtelijk beschikbaar zijn en gekoppeld kunnen worden aan het  merkverhaal over samenwerking, kwaliteit, betrouwbaarheid, dienstverlening en wendbaarheid. En het .com-domein moet vrij zijn.

De naam Aliancys is gebaseerd op ‘alliantie’, een woord dat in veel talen de betekenis van samenwerking, verband heeft.

Fons Harbers, Marketing & Sales Director EMEAI:

“Aliancys begrijpt de business van zijn klanten en werkt nauw samen bij het voldoen aan de eisen van OEMs en eindgebruikers. Naast ontzorgen en uitstekende dienstverlening, zorgen wij dat Composite-innovatie echt werkt. Dat maakt het mogelijk voor onze klanten om de vereiste componenten te leveren in de benodigde hoeveelheden.”