Download gratis ons rebranding stappenplan

Ben je klaar voor groei en vernieuwing? Met meer dan 35 jaar ervaring zijn wij dé partner om jouw merk naar een hoger niveau te tillen


Daarom hebben wij van Globrands voor jou een uitgebreid stappenplan samengesteld.  Vul het formulier in en ontvang gratis het e-book ‘Rebrand jouw merk’!

Ontdek onze top 3 rebranding tips om jouw merk naar een hoger niveau te tillen:

  • Analyse en strategie: Begrijp je huidige merkpositie en bepaal de juiste rebranding-strategie op basis van je doelen en visie.
  • Betrek stakeholders: Communiceer je plannen en vraag om feedback van medewerkers, klanten en partners voor draagvlak en succes.
  • Consistentie en implementatie: Zorg voor een samenhangende merkidentiteit en pas deze toe op alle communicatiekanalen en touchpoints.

Voor meer uitleg en tips download gratis ons stappenplan!

 

Rebranding: Uw Gids voor een Succesvolle Transformatie van Uw Merk

In de dynamische wereld van vandaag is het vermogen van een bedrijf om zich aan te passen en te vernieuwen van cruciaal belang voor blijvend succes. Dit is waar rebranding in beeld komt. Rebranding is meer dan alleen een nieuw logo en een verandering van kleurenpalet; het is een strategische stap om uw merk opnieuw te definiëren en aan te passen aan evoluerende markttrends en klantverwachtingen.

Waarom Rebranden?

Rebranding kan tal van voordelen met zich meebrengen. Het kan uw merk helpen om opnieuw in de schijnwerpers te staan, nieuwe doelgroepen aan te trekken en het vertrouwen van bestaande klanten te versterken. Door middel van rebranding kunt u ook inspelen op veranderingen in de industrie en uzelf positioneren als een modern en innovatief bedrijf.

Het Belang van SEO bij Rebranding:

Een naadloze overgang naar uw nieuwe merkidentiteit online is cruciaal. Door middel van SEO (Search Engine Optimization) kunt u ervoor zorgen dat uw vernieuwde merk snel wordt opgepikt door zoekmachines. Update uw website met relevante trefwoorden, optimaliseer metagegevens en pas verwijzingslinks aan om een soepele overgang te garanderen.

Wat is Rebranding?

Rebranding verwijst naar het proces waarbij een bedrijf zijn identiteit, visuele elementen en misschien zelfs kernboodschappen aanpast om een frisse uitstraling en relevantie te creëren. Dit kan nodig zijn als uw merk is gegroeid, de doelgroep is veranderd of als u wilt inspelen op veranderingen in de markt.

Stappen naar een Succesvolle Rebranding:

  1. Onderzoek en Analyse: Begin met een diepgaand onderzoek naar uw markt, doelgroep en concurrentie. Begrijp wat werkt en wat niet, en identificeer kansen voor differentiatie.
  2. Strategiebepaling: Definieer uw rebrandingdoelen en de boodschap die u wilt overbrengen. Ontwikkel een strategie die uw nieuwe merkimago ondersteunt.
  3. Visuele Identiteit: Werk aan een nieuw logo, kleurenpalet en grafische elementen die uw vernieuwde merk vertegenwoordigen.
  4. Merkboodschappen: Herzie uw kernboodschappen en zorg ervoor dat ze consistent zijn met uw nieuwe merkimago.
  5. Implementatie: Voer uw nieuwe visuele en messaging-elementen consequent door in al uw communicatiekanalen, zowel online als offline.
  6. Interne Betrokkenheid: Zorg ervoor dat uw interne team volledig op de hoogte is van de rebranding en de redenen erachter, zodat iedereen op één lijn zit.
  7. Externe Communicatie: Communiceer de rebranding naar uw klanten en stakeholders. Leg uit waarom u deze stap zet en hoe het hen ten goede komt.

Conclusie:

Rebranding is een krachtige strategie om uw merk te vernieuwen en aan te passen aan de veranderende zakelijke omgeving. Met de juiste planning, strategie en SEO-aanpak kunt u een succesvolle rebranding realiseren en uw merk een frisse start geven die nieuwe kansen en groei mogelijk maakt.

Bedrijven waarvoor wij gewerkt hebben: