Tuum: naam voor een modulair banking platform

Naming vanuit de kern: Tuum

Pionieren in de wereld van financiële technologie. Dat is wat de oprichters van het platform voormalig bekend als Modularbank deden. Het eerste merk dat de behoefte aan flexibele fintech oplossingen onderschepte en op heeft ingespeeld. Maar wat doe je als jouw naam geen merknaam meer is, maar door jouw succes ook door de concurrent wordt gebruikt als aanduiding?

Dan heb je het ten eerste goed gedaan, maar is het tijd om opnieuw het onderscheid aan te tonen. Met een nieuwe identiteit en merkessentie, design en nieuwe naam. Het doel? Van de inmiddels geworden beschrijvende categorie aanduiding naar een onderscheidend merk.

Dit was het vraagstuk waar Verve mee naar ons stapte. Door hun strategische proces werd een merk ontdekt dat handelt vanuit de kern van haar klant. Modularbank heeft het vermogen zich te nestelen zich in het hart de organisaties waar zij voor werkt, om hen zo van binnenuit sterker te maken voor de buitenwereld. ‘Technology at the heart of your business’ werd ontwikkeld.

Aan ons mooie taak om die merkessentie eer aan te doen met een pakkende naam. Een naam die past bij een fintech, bij voorkeur met een link naar de Estlandse roots van het bedrijf.

Tuum.

Dus brachten we, samen met de klant en Verve, Tuum tot leven. Een echt Estse naam, die ‘kern’ betekent. En zo werd de merkessentie ‘Technology at the heart of your business’ letterlijk vertaald in een merknaam. Kort, krachtig en slim. Een schot in de roos. Of beter gezegd in het hart van de organisatie.

Rivo Uibo, Chief Business Officer Tuum:

“It was initially an impossible mission but the outcome is sophisticated, brave, and elegant, exactly describing the essence of Tuum”