Sprank: naam voor exclusief appelras voor Albert Heijn

Dé appel van Nederland: SPRANK

Albert Heijn heeft exclusief een nieuw en oer-Hollands appelras in de fruitschappen liggen. Samen met leverancier Vogelaar Vredehof en vijftien van zijn vaste appeltelers in de fruitteeltgebieden Betuwe, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht en Flevoland heeft de supermarktketen aan de ontwikkeling van deze nieuwe appel gewerkt.

Aan Globrands de vraag: ontwikkel een naam voor deze ‘sappige, volzoete, knapperige appel met een zuurtje en een bite’, die het lokale aspect belicht, past in de schappen van Albert Heijn en in de smaak valt bij heel Nederland. Enkele van de belangrijkste criteria: een Nederlandse naam die vertelt hoe lekker de appel is, waarin hij zich van andere onderscheidt en past bij het taalgebruik van Albert Heijn.

Na een uitgebreide proeverij konden we concluderen: het gaat om die frisse, eigen smaak in combinatie met de stevigheid die in de naam naar voren moeten komen!

Waarom de naam SPRANK?

De naam SPRANK heeft karakter. Sprank associeert met warm (zon-)licht en een frisse lentebries. Dat zorgt voor een verrassende tinteling, een onverwachte schittering en werkt inspirerend.

De naam Sprank klinkt net zo fris en vernieuwend als de appel zelf: sappig en knapperig, méér dan alleen een traktatie voor je smaakpapillen. Sprank zorgt voor een aanstekelijke vrolijkheid. Precies dat sprankje hoop dat we soms nodig hebben.

De toon van de naam is licht, modern, speels en tijdloos. Dat de naam kort is en maar één lettergreep telt, geeft de naam iets stoers en duidt op de sterke kwaliteit van de appel. Maar bovenal is de naam lekker Hollands, net als de bodem waarop de appelbomen groeien. Niet vol van zichzelf, wél bol van de smaak. SPRANK – een echte sprankelende appel.

‘Met het Vogelaar Vredehof marketingteam en de directie hebben we het Globrands naamgevingtraject inclusief BrandStory met plezier doorlopen. Samen met Albert Heijn en op advies van Globrands kwamen we tot de uiteindelijke keuze van Sprank, waar we heel blij mee zijn.’ – Wendel van Maldegem, Marketing Manager bij Vogelaar Vredehof

 

‘Tijdens de lancering in november 2020 zorgde de naam voor positieve reacties, precies de vrolijkheid die nodig is ten tijde van Corona.’ – Marketing Tribune