Partou: naam voor bedrijf

In 2004 heeft kinderopvangbedrijf Alcides met vestigingen in Amsterdam en Emmen een roerige tijd achter de rug.

Verbeteringen zijn met succes doorgevoerd maar toch blijft het verleden de naam achtervolgen, vooral bij sommige internet queries. Dat leidt tot publicitaire risico’s, want daardoor kan de naam elk moment weer negatief in het nieuws komen.

Om die reden, en omdat de naam Alcides helemaal niets communiceert, gaat het bedrijf op zoek naar een nieuwe naam.

opdracht

Ontwikkel een naam voor het hoofdkantoor, waarbij de lokale vestigingen hun namen kunnen behouden. Hij mag dus toegankelijk en vriendelijk klinken, maar niet kinderachtig. De bedoeling is dat de naam de lokale vestigingen ondersteunt, die ieder ook hun eigen naam houden. Het liefst kort en lichtvoetig en geen ‘kind’ of ‘opvang’ erin.

resultaat

De naam Partou klinkt vrolijk en kleurrijk. Hij is afgeleid van de term ‘passe-partout’, dat is  is een kartonnen lijst die op een kunstwerk, foto of reproductie wordt gelegd, met als doel is het ingelijste werk beter tot zijn recht te laten komen. Je zou er ook nog de betekenis ‘voor iedereen’ in kunnen horen (pour tous).

Inmiddels is het bedrijf aangesloten als werkmaatschappij bij Stichting Kinderopvang Nederland (Skon).
In 2014 gaan alle werkmaatschappijen op in de BV Skon en treden samen naar buiten onder de merknaam Partou.

Katinka Habermehl-Reuling, voorzitter raad van bestuur Partou zegt in Marketing Online:

‘De naam Partou staat voor gastvrij, open, overal, voor iedereen. Kinderen bieden we een plek waar ze het fijn vinden en waar ze gestimuleerd worden zich te ontwikkelen. Muziek, bewegen en buiten spelen staan centraal in ons activiteitenaanbod. Ouders faciliteren we door goede opvang te bieden, maar ook door nog beter bij hun wensen aan te sluiten bijvoorbeeld door het bieden van meer flexibele opvang.’