Levvel: nieuwe, gezamenlijke naam Specialisten voor jeugd en gezin

Opdracht: Creëer een onderscheidende merkidentiteit die het primaire (strategische) doel van de fusie communiceert

Fusienaam: Spirit Jeugdhulp X Bascule kinder- en jeugdpsychiatrie
Positionering, merkverhaal, naamgeving: Globrands
Alignment: Weyond
Visuele identiteit: Boo! Brandbuilders

Samengaan

Een fusie tussen twee zorgorganisaties brengt veel uitdagingen met zich mee; zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. Daarom is het van belang om de gemene deler te vinden die motiveert en verbindt. Op basis daarvan kan je samen aan de slag.

De professionals van Spirit jeugdhulp en de Bascule kinder- en jeugdpsychiatrie vinden elkaar in de diepgewortelde drive om kinderen en jongeren te helpen als het tegen zit. Die drive was de basis voor het fusiemerk.

Met een multidisciplinair projectteam hebben we samen een merkpositionering vastgesteld. In dit team waren psychologen, maatschappelijk werkers, communicatieprofessionals, ervaringsdeskundigen en directie vertegenwoordigd. In interactieve workshops hebben we de bouwstenen van het merk bepaald. Op basis daarvan is de naam en het merkverhaal ontwikkeld.

Levvel = naast het kind of de jongere staan

Opgroeien gaat met vallen en opstaan. Dat geldt voor iedereen. Maar soms is opstaan moeilijk. Om het vertrouwen en de kracht van een kind of jongere te helpen herstellen is het van belang om op hetzelfde niveau te staan. Het vinden van een common ground helpt enorm om te kunnen helpen. Een van de leden van de projectgroep omschreef het heel treffend: ‘het kind doet het meeste werk!’ Dit is waarom de nieuwe naam zo goed werkt, zowel als naam als in communicatie zoals in dit filmpje van de lancering te zien is.

Van merkpositionering naar BrandStory

Een merkpositionering is de basis van je merk, maar het is niet altijd verstandig om deze één-op- één op je website te zetten. Daar is een BrandStory geschikter voor. De BrandStory vertelt namelijk waar het merk voor staat op een inspirerende manier. Het legt aan de doelgroep uit waarom deze organisatie in de wereld is. Het merkverhaal dat we hebben geschreven is te lezen op de website van Levvel.

Alignment & Design

Om te zorgen dat de merkbelofte van Levvel in de dagelijkse praktijk wordt waargemaakt, hebben Peter Sieben en Jenna Kleingeld van Weyond de fusieorganisatie begeleid op het vlak van alignment. In meerdere workshops is gewerkt aan het waarmaken van de merkbelofte. De praktische uitvoering is van essentieel belang om de merkpositionering meer te laten zijn dan mooie woorden. Boo! Brandbuilders hebben op basis van de positionering de nieuwe visuele identiteit ontwikkeld.

Ties de Jong – Marketing- en communicatieadviseur bij Levvel:

“Globrands wist op de juiste momenten de aandacht van de groep bij de juiste onderwerpen te houden. De consultants van Globrands namen op een fijne manier de leiding. Productief en fijn dat zij hun ervaring in de workshops met ons deelden. Globrands gaf goed aan wat we konden verwachten. Ga zo door!”