Byondis; make hope real; creating precision medicines: merkpositionering, naam, merkbelofte en descriptor voor farmaceutisch bedrijf

In april 2020 is Byondis gelanceerd, een nieuwe wereldwijd actieve farmaceut gericht op hardnekkige vormen van kanker en auto-immuunziekten. Op basis van eigen technologie gaat Byondis met een brede ontwikkelingspijplijn nieuwe precisiemedicijnen creëren, waaronder anti-HER2 ADC [vic-] trastuzumab duocarmazine (SYD985) voor borstkanker. Byondis is een spin-off van Synthon Pharmaceuticals, een multinational die zich vooral op hoogwaardige generieke en hybride medicijnen richt.

vervlochten proces

Globrands en VBAT ontwikkelden de verbale en visuele identiteit. Zij deden dat door de eigen processen te vervlechten, waarbij Globrands verantwoordelijk was voor positionering en merkverhaal, merkessentie, merknaam en tagline, terwijl VBAT het logo en de visuele identiteit voor hun rekening nam.

make hope real

De oprichters, vooral Jacques Lemmens, bleken opvallend goede vertellers, zodat meteen de rijke bedrijfscultuur duidelijk werd die afkomstig was van moedermerk Synthon. Zij kwamen met een schat aan inspirerende verhalen waaruit steeds de toewijding bleek om kanker en auto-immuunziekten te slim af te zijn. Er tekende zich een merkpersoonlijkheid af van een ontdekker met durf en passie, die in laboratoria met uiterst strenge kwaliteits- en veiligheidseisen, patiënten in een schijnbaar uitzichtloze situatie toch zicht biedt op een oplossing. Aan Globrands was de taak om de merkessentie te formuleren, die werd gevonden in de belofte Make hope real.

Byondis – creating precision medicines

De naam Byondis is ontwikkeld door het internationale Globrands netwerk en sluit goed aan bij het karakter van het merk, voldoet aan alle linguïstische, merkenrechtelijke en domeinnaam eisen en werd door alle stakeholders zeer positief ontvangen. Maar het belangrijkste is dat hij de ambitie en pioniersgeest uitstraalt die zo eigen is voor dit merk, want Byondis associeert niet voor niets sterk met ‘beyond this’.

Voor een nieuw merk als Byondis is het van belang om uit te leggen wat het domein is, liefst op een onderscheidende en kwalitatieve manier, zonder dat het wervend of hoogdravend wordt. Vandaar de tagline: creating precision medicines.

De website van Byondis is hier te vinden.