Bedrijfsnaam

De beste naam voor een bedrijf

Veel bekende bedrijfsnamen zijn ontwikkeld door Globrands.
Bijvoorbeeld MenzisMeld Misdaad AnoniemEssentZoover en meer.
Deze site bevat informatie over hoe wij dat doen.

richting en perspectief

De bedrijfsnaam is bepalend voor de toekomstige mogelijkheden van het bedrijf. Hij geeft ruimte en betekenis aan geleverde producten of diensten, in eventuele nieuwe markten en mogelijke nieuwe landen.

hoe kies je de beste bedrijfsnaam?

Een goede bedrijfsnaam roept de juiste verwachtingen op over de visie en kwaliteiten van de organisatie. Zowel emotioneel als rationeel. Extern, maar ook bij de eigen werknemers. Hij toont het karakter, inspireert en vormt de basis voor alle verdere communicatie.

meer helderheid over de eigen identiteit

Een merknaam dient om het onderscheid duidelijk te maken. Niet alleen het onderscheid met de concurrenten is van belang, maar ook de relatie van het bedrijf met doelgroepen, een eventueel koepelmerk of speciale producten of diensten die worden geleverd. Het in kaart brengen van zulke relaties leidt tot een betere naam en dieper inzicht over de eigen identiteit.

als handelsnaam registreren

De kunst is om de boodschap die in de naam wordt uitgedragen, in taal te formuleren die kan worden toegeëigend. Het is namelijk niet mogelijk om een naam als merknaam te registreren als hij enkel letterlijk omschrijft wat wordt aangeboden. Het is ook niet toegestaan een naam te gebruiken die verwarring kan oproepen met een bedrijf dat in iets vergelijkbaars voorziet. Lees hier meer over het merkenrecht.

besluitvormingsproces

De kunst is om de boodschap die in de naam wordt uitgedragen, in taal te formuleren die kan worden toegeëigend. Het is namelijk niet mogelijk om een naam als merknaam te

Wij bieden een proces op maat, of het nu gaat om grote organisaties of kleine bedrijven.

Voor grotere organisaties kan met name de keuzeprocedure van belang zijn, omdat er draagvlak nodig is voor de nieuwe naam, bijvoorbeeld vanwege een fusie. Als er meerdere partijen en meningen zijn, hebben wij de manieren in huis om toch een heldere, onderscheidende en aansprekende naam te krijgen.

Maar ook voor kleine bedrijven resulteren onze ervaring en werkwijze in een helder beeld van de bedrijfsdoelstellingen en de verfrissende mogelijkheden die goede merknaamgeving biedt. Vervolgens zorgen we ervoor dat u de beste keuze maakt.

Voorbeelden

Klantcase: Nouryon

naam voor verzelfstandigde specialty chemicals divisie
Bekijk de volledige case