Bedrijfsnaam verzinnen: tips en tricks voor een sterke naam

Bij het starten van een bedrijf komt veel kijken. Naast het opzetten van een ondernemingsplan en het zoeken naar financiering, is het vinden van de juiste bedrijfsnaam minstens zo belangrijk. Je wilt immers een naam die past bij jouw bedrijf, onderscheidend is en goed blijft hangen bij klanten. In dit artikel delen we tips en tricks om een sterke bedrijfsnaam te verzinnen.


Daarom hebben wij van Globrands voor u een uitgebreid stappenplan samengesteld.  Vul het formulier in en ontvang gratis het e-book ‘Zelf een bedrijfsnaam verzinnen’!

1. Weet wat je wilt uitstralen

Voordat je begint met het verzinnen van namen, is het belangrijk om te bepalen wat je wilt uitstralen met je bedrijf. Wil je bijvoorbeeld professioneel en zakelijk overkomen of juist speels en creatief? Door hier goed over na te denken, kun je gerichter op zoek gaan naar een passende naam.

2. Maak het makkelijk te onthouden

Een goede bedrijfsnaam is makkelijk te onthouden. Kies daarom een naam die niet te ingewikkeld is en die goed blijft hangen. Een naam die makkelijk te spellen en uit te spreken is, vergroot de kans dat mensen jouw bedrijf onthouden en doorvertellen aan anderen.

3. Check of de naam nog beschikbaar is of verzin anders een bedrijfsnaam

Controleer voordat je definitief voor een naam kiest of deze nog beschikbaar is. Check bijvoorbeeld of de domeinnaam nog vrij is en of de naam niet al door een ander bedrijf wordt gebruikt. Zo voorkom je problemen in de toekomst en zorg je dat jouw bedrijfsnaam uniek blijft.

4. Laat anderen meedenken om een goede bedrijfsnaam te verzinnen

Soms kan het helpen om anderen te laten meedenken over de naam van jouw bedrijf. Vraag bijvoorbeeld feedback aan vrienden, familie of collega-ondernemers. Zij kunnen met nieuwe ideeën en invalshoeken komen waar je zelf nog niet aan had gedacht.

5. Blijf bij jezelf als je een bedrijfsnaam verzint.

Uiteindelijk is het belangrijkste dat de bedrijfsnaam bij jou en jouw bedrijf past. Kies dus een naam waar jij achter staat en die past bij de identiteit van jouw bedrijf. Een naam die bij jou past, straal je ook uit naar de buitenwereld en dat kan ervoor zorgen dat klanten sneller voor jouw bedrijf kiezen.

Conclusie

Het verzinnen van een bedrijfsnaam is een belangrijk aspect bij het starten van een bedrijf. Het is essentieel dat de naam past bij de identiteit van jouw bedrijf, onderscheidend is en goed blijft hangen bij potentiële klanten. Door deze tips en tricks toe te passen, zoals het bepalen van wat je wilt uitstralen, een makkelijk te onthouden naam kiezen, controleren of de naam beschikbaar is, anderen mee te laten denken en eventueel een naamgenerator te gebruiken, vergroot je de kans op het vinden van een sterke bedrijfsnaam die perfect past bij jouw onderneming. Vergeet niet dat het uiteindelijk belangrijkste is dat de naam bij jou en jouw bedrijf past, zodat je deze met trots kunt uitdragen naar de buitenwereld.

Lees andere artikelen over een bedrijfsnaam verzinnen

Bedenk of verzin een goede bedrijfsnaam

Bedrijven waarvoor wij gewerkt hebben: