Bedrijfsnaam bedenken: hoe vind je de perfecte naam voor jouw bedrijf?

Als ondernemer wil je een goede bedrijfsnaam bedenken, omdat je weet hoe belangrijk het is om een sterke bedrijfsnaam te hebben. Je bedrijfsnaam is immers het eerste wat mensen zien en horen wanneer ze met jouw bedrijf in aanraking komen. Maar hoe bedenk je een goede bedrijfsnaam? In deze tekst geven we je enkele tips om de perfecte naam voor jouw bedrijf te vinden.


Daarom hebben wij van Globrands voor u een uitgebreid stappenplan samengesteld.  Vul het formulier in en ontvang gratis het e-book ‘Zelf een bedrijfsnaam bedenken’!

1. Bepaal de identiteit van je bedrijf

Een goede bedrijfsnaam moet passen bij de identiteit van je bedrijf. Bepaal daarom eerst wat de kernwaarden van je bedrijf zijn en welke boodschap je wilt uitdragen. Wil je bijvoorbeeld een speelse uitstraling hebben of juist serieus en zakelijk overkomen? Dit heeft invloed op de naam die je kiest.

2. Maak het makkelijk te onthouden

Een goede bedrijfsnaam is makkelijk te onthouden. Kies daarom een naam die niet te ingewikkeld is en die goed blijft hangen. Een naam die makkelijk te spellen en uit te spreken is, vergroot de kans dat mensen jouw bedrijf onthouden en doorvertellen aan anderen.

3. Check of de naam nog beschikbaar is

Voordat je definitief voor een naam kiest, is het belangrijk om te controleren of de naam nog beschikbaar is. Check bijvoorbeeld of de domeinnaam nog vrij is en of de naam niet al door een ander bedrijf wordt gebruikt. Zo voorkom je problemen in de toekomst en zorg je dat jouw bedrijfsnaam uniek blijft.

4 . Laat anderen meedenken

Soms kan het helpen om anderen te laten meedenken over de naam van jouw bedrijf. Vraag bijvoorbeeld feedback aan vrienden, familie of collega-ondernemers. Zij kunnen met nieuwe ideeën en invalshoeken komen waar je zelf nog niet aan had gedacht.

5. Overweeg een naamgenerator

Als je echt vastloopt bij het bedenken van een bedrijfsnaam, dan kan een naamgenerator uitkomst bieden. Deze tools genereren automatisch namen op basis van de input die je geeft, zoals kernwaarden of producten. Een naamgenerator kan je helpen om op nieuwe ideeën te komen en zo de perfecte naam voor jouw bedrijf te vinden.

Conclusie:

Een goede bedrijfsnaam bedenken is een belangrijke stap bij het starten van een bedrijf. Door te bepalen wat de identiteit van je bedrijf is, een makkelijk te onthouden naam te kiezen, de beschikbaarheid te checken, anderen te laten meedenken en eventueel een naamgenerator te gebruiken, vergroot je de kans op een succesvolle naam.

 

 

 

 

Bedrijven waarvoor wij gewerkt hebben: