temp

Danone S.A. is een wereldwijd leidend concern gespecialiseerd in de productie en distributie van verse zuivelproducten, dranken, babyvoedsel en medische voeding – producten die worden geassocieerd met kwaliteit en gezondheid.

Opdracht

Danone gaf Globrands de opdracht een internationaal bruikbare naam te ontwikkelen voor een nieuwe generatie probiotische dranken die de natuurlijke weerstand helpen versterken. Dit wordt bereikt door toevoeging van specifieke probiotische culturen – die ook een commerciële aanduiding nodig hadden.

Oplossing

In praktisch alle westerse taalgebieden communiceert de naam Actimel ‘actief zijn’ op een rationeel niveau, terwijl op emotioneel niveau de toevoeging ‘-mel’ een zacht, plezierig gevoel meegeeft. De probiotische culturen werden beschouwd als ingredient brands die dienden als reason to believe, en kregen de namen Lactobacillus Casei Defensis en Lactobacillus Casei Immunitas.

Actimel is een bijzonder probiotisch zuivelmerk, dat een transformatief effect had op de markt voor functionele voeding. Het brengt meer dan 1500 miljoen euro per jaar aan retail op (2007) en is verkrijgbaar in meer dan 20 Europese landen, in Zuid-Amerika en het Midden-Oosten.