WILDLANDS adventure zoo: internationale merknaam met tagline

Dierenpark Emmen is de enige dierentuin van formaat in het noorden van Nederland. Het park staat erom bekend telkens de conventies van traditionele dierenparken te doorbreken: dieren in hun natuurlijke omgeving en niet achter de tralies; combinaties van dieren met elkaar in één omgeving; de Vlindertuin; het Biochron, etc.

Maar ook de concurrentie ontwikkelt zich en die bestaat niet meer enkel uit dierentuinen, maar ook uit pret- en attractieparken. En het publiek hoeft niet meer alleen uit Nederland te komen, maar ook van over de grens. Daarom, en vanwege een herontwikkeling in het centrum van gemeente Emmen, ontstaat een nieuw plan.

Op een nieuwe, veel grotere locatie vlak buiten Emmen wordt een nieuw park gebouwd, dat zich vergeleken met bestaande dierentuinen meer als attractiepark manifesteert, terwijl de nadruk vergeleken met bestaande attractieparken juist op de ontmoeting met echte dieren ligt. Essentieel zijn dus de termen ‘echtheid’ en ‘entertainment’. Afhankelijk van de doelgroep en de reisafstand kan het nieuwe park functioneren als ‘middagje naar het park’, ‘dagje uit’ of ‘weekendje weg’.

Het park wordt geopend in 2016 en zal bestaan uit verschillende avonturenwerelden: een van hete droogte, een van ijzige kou en een van vochtige warmte.

Opdracht

Globrands is gevraagd de naamgeving te verzorgen voor het nieuwe park die op een unieke manier de waarden ‘echt’ en ‘entertainment’ uitdraagt en zowel de eigen kern als het onderscheid met het bestaande aanbod onmiddellijk duidelijk maakt. De naam moet zowel in Nederland als over de grens begrepen worden.

Resultaat

Er is gekozen voor een structuur waarbij een naam en een beschrijvend label samen het verhaal vertellen. De naam moet daarin het onderscheidende element worden dat de meeste emotie bevat, de beschrijving is rationeler en geeft meer uitleg. De merknaam Wildlands kan ook los gebruikt worden.

De naam Wildlands roept concreet het beeld op van verschillende soorten werelden, die met elkaar gemeen hebben dat ze wild en bijzonder zijn. Er is eindeloos veel te beleven in een park die de natuur laat ervaren zoals die echt is, ver van de wereld die wij kennen.

Het logo is ontwikkeld door het designbureau Koeweiden Postma.