Wepublic: nieuwe naam voor bedrijf

Van GKSV naar Wepublic

In vijf jaar groeit het bureau GKSV van vier adviseurs naar dertig mannen en vrouwen die één drijfveer delen: werken aan vertrouwen in de publieke arena, waar reputatie en perceptie steeds belangrijkere factoren zijn.

Er is daardoor behoefte ontstaan aan een andere, meer open naam die beter laat zien waar het bedrijf voor staat. Een naam die internationaal bruikbaar is. Globrands wordt gevraagd het bedrijf te begeleiden bij het vinden van die naam.

Samen met opdrachtgever

Als werkvorm kiezen we de NameStorm. Samen met de eigenaren van Wepublic ontwikkelen we in één dagdeel naamvoorstellen op basis van de merkstrategie. Vervolgens brengen we die terug tot een shortlist. Daarbij combineren we de input van de opdrachtgever met de ervaring van een consultant en twee creatieven van Globrands. Deze pragmatische aanpak sluit ook aan bij de werkwijze van Wepublic.

Waarom de naam Wepublic?

Frank Körver, partner bij Wepublic:

“De naam Wepublic sluit aan bij een van de grootste uitdagingen voor onze klanten, namelijk het verdienen van vertrouwen, van onder andere de samenleving, de overheid en van de consument. De afgelopen jaren hebben we gezien hoe kwetsbaar organisaties en hun bestuurders zijn geworden door veranderende maatschappelijke verhoudingen en de impact van technologische ontwikkelingen. Bovendien ligt de naam goed in het gehoor en sluit deze uitstekend aan bij onze internationale ambities.”