Vivio: merknaam voor product range van Flipkart, het Amazon van India

Flipkart is een e-commercebedrijf met het hoofdkantoor in Bangalore, Karnataka. Het heeft met succes zijn eigen range van digitale apparaten gelanceerd, genaamd DigiFlip, en vervolgens Citron, een kwaliteitsmerk voor huishoudelijke apparaten en persoonlijke gezondheidszorg.

Het bedrijf breidt zijn portfolio opnieuw uit met een merk dat zich deze keer positioneert op het entry level in vergelijking met de bestaande merken. Dit betekent dat het aanbod betaalbaarder is, maar nog steeds van goede kwaliteit. Het zal staan voor een breed scala aan categorieën: niet alleen huishoudelijke apparaten en persoonlijke gezondheidsproducten, maar praktisch alles wat je gebruikt in het dagelijkse leven, zoals speelgoed, kantoorbenodigdheden, sport en fitness.

Globrands en Yellow Dress Retail wordt gevraagd om een onderscheidende merkidentiteit voor de Indiase markt te ontwikkelen, die staat voor al deze productcategorieën, waar dagelijks gebruik de grootste gemene deler is. Het merk moet positiviteit en toegankelijkheid uitdrukken.

De naam Vivio, ontwikkeld door Globrands, klinkt positief, heeft een link met het dagelijkse leven en is in India gemakkelijk uit te spreken en te begrijpen.

Het logo, ontwikkeld door Yellow Dress Retail, ziet er fris en eenvoudig uit. Het toont een uil, ook in India een symbool van wijsheid, waarmee het de merkbelofte toont dat je een verstandige keuze maakt.

Meer over dit project lees je in het blogartikel Branding en naming in India: inderdaad heel anders.

Vivio household