Twyp: naam voor online betaalservice van ING Group

In 2000 is internet als handelskanaal sterk in opkomst. Om de betaling van de klant naar de ondernemer (site-eigenaar) af te handelen zijn intermediairs op de markt gekomen, waarvan Bibit, OTS (Online Transaction Systems) en KPN in Nederland de grootste spelers zijn. Deze financiële intermediairs zijn Payment Service Providers.

Tegen deze achtergrond ontwikkelt ING Group een on- en offline betaalmethodencluster voor verkopers op internet. De klant vult zijn boodschappenmandje op de site en klikt dan op ‘betaal’. Op dat moment geeft de PSP aan hoe er betaald kan worden en staat garant voor de betaalstromen, veiligheid en reconciliatie, zodat er geleverd kan worden door de verkoper.

modern, toegankelijk, betrouwbaar

Globrands is gevraagd een naam te ontwikkelen voor de PSP dienst van de ING Group. Hij wordt gebruikt door webwinkels (merchants) en consumenten en onderscheidt zich door zijn betrouwbaarheid.

Hij moet modern, toegankelijk en betrouwbaar klinken, maar wel nieuwsgierigheid wekken. Het merk zal op zichzelf komen te staan met de ING Group als endorser. Mogelijk wordt de naam op termijn internationaal gebruikt.

resultaat

De naam Twyp (The Way You Pay) is zeer onderscheidend en voldoet precies aan de gestelde criteria.

2016: de naam keert terug

Als platform voor online handel heeft Twyp de tand des tijds niet doorstaan, maar als naam wel. 16 jaar later lanceert ING Group een betaaldienst voor mobiele telefoons waar de naam Twyp voor wordt gebruikt.

Deze betaalmethode wordt endorsed door ING maar is bruikbaar voor klanten van alle banken.