Sprout: naam voor productmerk

Sprout is de naam voor het platform voor ambitieuze MKB-ondernemers, bestaande uit een maandelijks magazine, een website en diverse weblogs. Sprout wil ondernemers op een positieve en creatieve manier informeren over alle aspecten van het moderne ondernemerschap en inspireren bij het runnen van hun bedrijf.

achtergrond & opdracht
In de markt van business bladen heeft VNU een sterke positie met “Management Team”, het grootste businessmagazine van Nederland, dat zich richt op managers van grotere bedrijven. Naast “Management Team” wilde VNU een platform gericht op ondernemers in het MKB tot ca. 50 medewerkers. Het platform bestaat uit een maandelijks magazine, een website, een nieuwsbrief, weblogs en de organisatie van diverse evenementen. Het doel is ondernemers op een positieve en creatieve manier te inspireren over alle aspecten van het moderne ondernemerschap.

Globrands is gevraagd een naam te ontwikkelen voor dit platform, dat als paraplu kan dienen voor de diverse media en op een onderscheidende en eigentijdse manier uiting kan geven van inspiratie, ambitie en aspiratie. Daarnaast was het belangrijk de positieve en creatieve inslag van dit platform te benadrukken en onderscheidend te zijn binnen de markt van business bladen zoals “De Zaak” en”Bizz”.

resultaat
Sprout staat voor groei, ontwikkeling en ambitie op een wat onconventionele manier. Het magazine heeft inmiddels een eigen en onderscheidende positie ingenomen in de markt van business bladen.