Solvinity: merknaam voor high-end it-bedrijf

ASP4all en Bitbrains, de twee beste cloudspecialisten van Nederland, bundelden begin 2014 hun krachten om klanten te voorzien van de nieuwste state-of-of the art cloudoplossingen en daarmee internationaal te gaan.

ASP4all was sterk op het gebied van het beschikbaar maken, beveiligen en beheren van complexe it-omgevingen. De kracht van Bitbrains lag op het snel naar de markt brengen van oplossingen op basis van ‘betaal naar gebruik’-modellen en high-performance computing.

Met 180 medewerkers en een omzet van 35 miljoen in 2014 behoort het bedrijf meteen tot de top 3 van de grootste onafhankelijke Nederlandse cloud-dienstverleners. Het werkt onder andere voor de rijksoverheid, gemeenten, TNO, Trans Link Systems (OV-chipkaart), ING Bank, Nationale Nederlanden, Rabobank, Ahold, Aegon en ICS Cards.

opdracht

Globrands is gevraagd ASP4all en Bitbrains te begeleiden en te adviseren bij het aanscherpen van de nieuwe positionering en ontwikkelen van een nieuwe naam. De naam moet internationaal bruikbaar zijn en passen bij de positionering.

positionering

Het bedrijf positioneert zich met de nieuwe naam als internationale topspeler op het gebied van cloud-diensten. Doordat zowel ASP4All als Bitbrains zijn eigen kracht inbrengt combineert het bedrijf high-end cloudtechnologie met enerzijds veiligheid en betrouwbaarheid en aan de andere kant flexibiliteit en klantgerichtheid.

resultaat

De nieuwe naam weerspiegelt de oplossingsgerichte, dus klantgerichte aanpak in informatietechnologie, aldus algemeen directeur Frank van den Belt. ‘Nu er integratievraagstukken ontstaan rond de publieke, private en hybride cloud en snelheid en schaalbaarheid steeds belangrijker worden, kunnen we voortbouwen op de bewezen reputatie die onze mensen de afgelopen jaren hebben opgebouwd.’

Met de naam Solvinity is deze boodschap op een internationaal begrijpelijke en onderscheidende manier uit te dragen.