SNS Eén-Tweetje: naam voor mobiele app die online bankieren persoonlijker maakt

Achtergrond: een financiële app voor menselijk contact

SNS Bank is bezig met de ontwikkeling van een app voor de klant om met de bank te communiceren. Dit past in de strategie van SNS om de duurzame relatie met klanten te versterken en nóg meer vertrouwen te krijgen.

De klant kiest in de app één vast contactpersoon (klantadviseur of SNS medewerker), waar hij of zij terecht kan voor alle financiële vragen. Later in het jaar zal een pilot starten om de app te testen en verbeteren.

De opdracht aan Globrands: vind de juiste toon en naam

Globrands wordt gevraagd een nieuwe naam te ontwikkelen voor de app. De app wordt, naast de reeds bestaande Expert Desk, onderdeel van een overkoepelend concept. Een belangrijk merkuitgangspunt is: Nederland bewijzen dat het echt uitmaakt waar je bankiert en de belofte ‘slim meedenken in jouw portemonnee’.

Belangrijke criteria bij de keuze van de naam:

  • heldere taal, no-nonsense
  • inspelen op Typisch Nederlands gedrag en gewoonten
  • echt persoonlijk contact, vast aanspreekpunt
Het resultaat

Over de keuze van de naam zegt Ronald Pieters (Director Retail & Advice SNS Bank) nu:

SNS Eén-Tweetje blijkt in de praktijk een dijk van een naam te zijn. Iedereen kent het en het geeft precies weer wat we willen bereiken: Je vraagt je eigen adviseur om advies en die zorgt er tevens voor dat je het advies zelf kan ‘verzilveren’. Een Eén-Tweetje dus.

Personificatie-niveau

In naamgevingstermen spreken we hier over ‘een naam op personificatie-niveau’. De eigenschappen van een persoon worden gekoppeld aan de te benoemen dienst of het product. In dit geval in de vorm van een eerbetoon, waarbij de eigenschappen van Jeroen Pit samen met de betekenis van zijn krachtige achternaam, op een onlosmakelijke manier worden verbonden aan dit initiatief.

De toevoeging ‘Huis’ maakt duidelijk waar het om gaat, maar beschrijft ook het gevoel dat dit project nastreeft. ‘Huis’ staat symbool voor een sterk fundament, geborgenheid, veiligheid en houvast. En is slechts één letter verwijderd van écht thuis zijn.

De bouwvoorbereidingen zijn inmiddels gestart en als alles volgens plan verloopt zal Het Jeroen Pit Huis zijn deuren openen in het eerste kwartaal van 2022.