Rijnhart wonen: merknaam met label voor wooncorporatie

achtergrond
De Algemene Woningstichting Leiderdorp (AWL) en de Woningstichting Willibrord (Zoeterwoude) werkten al enige tijd samen, en om de uiteenlopende belangen beter te kunnen behartigen tekenden beiden in een intentieovereenkomst voor een fusie die per 1 januari 2008 rond moest zijn. Het nieuwe woningbedrijf was een prima aanleiding om de hele identiteit aan te pakken en, naast alle nieuwe ontwikkelingen binnen het bedrijf, met een nieuwe naam, logo en huisstijl te starten.

opdracht
Na een pitch werd Globrands gevraagd de identiteitsontwikkeling te begeleiden, waaronder naampositionering, naamgeving en samen met Doc Visser de logo ontwikkeling. Vanaf de eerste gesprekken werd de bewonerscommissie bij het proces betrokken, zodat goed inzicht werd verkregen in wat er bij de directies en onder de bewoners leefde en wat de wensen waren.

resultaat
Na diverse richtingen en naamgeving mogelijkheden te hebben verkend, bleek dat het toch wel belangrijk was dat de naam sterke associaties had met de locatie en de groene woonomgeving. Het moest een Nederlandse naam worden, eerlijk, recht door zee, groen, passend bij de nieuwe stijl van de corporatie en klaar voor de toekomst. De naam Rijnhart sluit daar perfect bij, waarbij ook het Groene Hart en het stroomgebied van de Rijn er duidelijk in terugkomen.

merkessentie
Door de koppeling aan wonen, als Rijnhart Wonen, is geen descriptor nodig en is meteen duidelijk waar en wat de activiteiten zijn. Het logo benadrukt dat verder op een frisse manier. Rijnhart Wonen is een puur Nederlandse, toegankelijke naam met een vriendelijke en aangename uitstraling. Daar wil je graag bij horen. Het doel is om zo nog beter een wezenlijke bijdrage te leveren aan kwalitatief goede woningen in een prettig woon- en leefklimaat voor álle doelgroepen in hun werkgebied (met kijk op de kleinere gemeenten in het Groene Hart) en daarmee invulling geven aan de maatschappelijke functie.