Prevalin: internationale naam voor productmerk

opdrachtgever
Het Belgische bedrijf Omega Pharma biedt verzorgings- en gezondheidsproducten aan die de consument kan verkrijgen zonder doktersvoorschrift (Over-The-Counter/OTC). Met haar innovatieve kwaliteitsproducten wil Omega Pharma de consument de mogelijkheid bieden om een gezonde levensstijl na te streven en een beter gevoel van welzijn te ervaren.

In een tijdsspanne van nauwelijks tien jaar, heeft Omega Pharma zich omgevormd van een relatief kleine Belgische onderneming tot een multinationale groep met activiteiten in 35 landen. Die transformatie was grotendeels het resultaat van een weloverwogen ‘buy-and-build’-strategie, die werd uitgevoerd in een periode waarin weinig grote globale ondernemingen aandacht hadden voor de OTC-sector.

briefing
Gevraagd werd een naam voor een anti-hooikoortsproduct, die wereldwijd beschermbaar is. Het product is zonder recept verkrijgbaar bij de drogist. De naam klinkt onderscheidend en vertrouwenwekkend.

resultaat
Met de naam Prevalin was Omega Pharma in staat direct consumenten aan te spreken die op zoek zijn naar een goed anti-hooikoortsproduct.