Philips GoGear: internationale naam voor product range

Opdrachtgever en achtergrond
Royal Philips Electronics of the Netherlands is een breed georienteerd gezondheids- en welzijnsbedrijf, gericht op het verbeteren van het leven door snel te innoveren. Philips is een wereldleider in zorg-, verlichtings- en lifestyleproducten voor persoonlijk welzijn en plezier, met sterke posities in flat TV, scheerapparaten, draagbaar entertainment en mondverzorging. Philips integreert technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, gebaseerd op fundamentele customer insights en de merkbelofte van “sense and simplicity”.

Opdracht
Ontwikkel een unieke, wereldwijd toe te eigenen naam, die samenwerkt met het Philips-merk om uit te dragen dat entertainment, communicatie en informatie in een persoonlijke omgeving worden ervaren, overal en op elk moment. De kerncategorieen die behandeld worden zijn entertainment en communicatie wanneer je dat wilt, zelfexpressie en sociale verbanden met toegesneden oplossingen en ‘icon’-producten, creatieve vrijheid om te doen wat je wilt, wanneer je dat wilt en te delen met wie je dat wilt.

Resultaat
Philips GoGear is een serie van kleine persoonlijke elektronische apparaten van Philips. De lijn bevat digitale camera’s, audio spelers en audio recorders. De naam is gekozen vanwege het formaat van de producten, die alle klein en draagbaar zijn. De digitale audiospelers zijn hoofdzakelijk ontworpen om te concurreren met de Apple iPod. Philips goGear, freedom to select, freedom to sample.