Nordian Capital Partners: naam voor bedrijf

achtergrond

Rabo Capital, de buy-out tak van Rabobank, wordt onder leiding van Rabobank en CommonWealth Investments verzelfstandigd. Het nieuwe bedrijf heeft de ambitie om zijn sterke positie in de mid-market private equity sector verder uit te bouwen. De strategie zal daartoe nagenoeg onveranderd blijven:

  • Het bedrijf blijft zich richten op het verwerven van meerderheidsbelangen in winstgevende en duurzaam groeiende Nederlandse bedrijven met een bewezen track record en een bedrijfsresultaat van minimaal EUR 3 miljoen.
  • Hoewel het een generieke investeringsmaatschappij blijft, heeft het affiniteit met bepaalde sectoren (o.a. Food, Health en Services).

 

opdracht

Globrands is gevraagd een naam voor het nieuwe bedrijf te ontwikkelen, die professioneel en ondernemend klinkt en past bij deze kleine, open en zakelijke organisatie waar kennis het fundament is en die zijn oorsprong heeft in Holland en Friesland. Ten opzichte van de bedrijven waar het mee samenwerkt is de rol van partner en coach belangrijk. De naam moet merkenrechtelijk beschermbaar zijn en mag Nederlands, Engels of taalneutraal zijn.

resultaat

De naam Nordian is gekozen omdat hij verwijst naar de Noord-Nederlandse roots en rationeel en zakelijk klinkt zonder meteen veel afstand te scheppen. Ook is het een pré dat hij niet ‘bedacht’ klinkt.