Migo®: wereldwijde merknaam voor peer met USPs

GKE brengt een nieuw perenras op de markt, nadat het bedrijf enkele jaren eerder met groot succes de Kanzi®-appel heeft geïntroduceerd.

een peer met unique selling points

Het nieuwe ras zal een voor peren wereldwijd onderscheidende merknaam krijgen, bruikbaar voor zowel bestaande als nieuwe afzetmarkten, naast de reeds bestaande generieke perenrassen. Doel is het verwerven van marktaandeel met een merk peer binnen de totale perencategorie op gecontroleerde wijze, in plaats van met generiek aanbod zoals de bij voorbeeld de Conference-peren.

De nieuwe peer heeft de volgende unique selling points:

  • Makkelijk te eten
  • Samen onderweg
  • Stevige bite
  • Langere constante kwaliteit
  • Peer met karakter
  • Sappig zonder te knoeien

GKE positioneert het nieuwe perenmerk in essentie als The Friendly Pear. Gemakkelijk en aantrekkelijk, dus: my buddy, anytime, anywhere. Zo goed als hij er uitziet. Eten is geloven. The pear, that makes you smile.

naam: kort genoeg voor een stickertje, bruikbaar over de hele wereld

Globrands wordt gevraagd een onderscheidende merknaam te ontwikkelen voor dit perenras, die als merk bruikbaar is in zowel verschillende culturen (bv de Benelux, Duitsland, Scandinavië, Groot-Brittannië, Frankrijk, Rusland, China, Noord-America, en meer) als ook in alle relevante talen (Nederlands, Duits, Engels, Frans, Italiaans, Spaans, etc).

Het is van belang dat de naam kort genoeg is om leesbaar te zijn op een stickertje op de peer zelf. Het kunnen claimen van relevante domeinnamen is geen vereiste.

simpel en onderscheidend

De naam Migo® is een voorbeeld van een korte, oersimpele naam die wel voldoet aan zware internationale eisen en tegelijk het onderscheid met vergelijkbare merken communiceert, door de klankverwantschap met “amigo” en “me go” (for me to go).

Lees hier hoe de NOS de peer introduceert.