KleurID; kiwi, lelie…: rangenaam, naamsysteem en productnamen reeks

achtergrond

Het eigen merkportfolio is cruciaal in de winkelformule van GAMMA. Alle aspecten, van winkelontwerp tot productpresentatie, zijn ontwikkeld vanuit het keuzeproces van de klant. Onderdeel daarvan is het ontwikkelen van een nieuwe eigen kleurlijn, bedoeld voor het klantensegment voor wie het kiezen van kleuren met veel aandacht gebeurt. Kleur laat de eigen identiteit zien en is nadrukkelijk onderwerp van gesprek.

opdracht

Ontwikkel een naamstructuur die helderheid brengt in het aanbod binnen het nieuwe kleurenconcept. De taal moet de gebruikelijke kleurnummering overstijgen en ertoe bijdragen dat het kiezen van kleuren leuk en inspirerend is – op een manier die nog niet eerder is toegepast.

de namen

Onder de koepelnaam KleurID ontwikkelde Globrands bijzondere kleurnamen als Pioen, Lelie, Kiwi, Mandarijn, Bosbes, Pruim, Amandel en vele andere. Zulke namen zijn onderscheidend en zorgen dat het denken en praten over kleuren extra leuk en motiverend is.

Lennart Broere, Formulemanager GAMMA:

“KleurID is een enorm succes. Dankzij de onderscheidende en aansprekende combinatie van conceptnaam en kleuraanduidingen bereiken we een heel nieuw klantensegment dat expressiever, modieuzer en kieskeuriger is. ”

Merkpositionering en vormgeving zijn verzorgd door VBAT.