Jiba: naam voor bedrijf/productmerk

achtergrond & opdracht
Reisaanbieder Suntrex is ontstaan uit het bedrijf SnowTrex dat wintersportvakanties organiseerde en met name gericht was op studenten. Na verloop van tijd bracht de naam Suntrex enkele problemen met zich mee.

Zo leek de naam veel op SnowTrex, waarmee het ‘studentenimago’ van SnowTrex op SunTrex reflecteerde, terwijl die doelgroep meer uit volwassen reizigers bestond. Daarnaast was de naam te weinig onderscheidend in een markt met veel concurrentie en vergelijkbare naamgeving als ‘Sunweb’, SunDirect, SunTravel etc.

In 2004 is daarom besloten de naam SunTrex te veranderen in een meer onderscheidende naam om een sterke en ‘eigen’ positie in de markt te kunnen verkrijgen.

Globrands is gevraagd een naam voor deze online vakantieaanbieder te ontwikkelen die plezier, warmte en een zonnig gevoel uitstraalt. De naam mocht opvallend zijn en hoefde niet te beschrijvend te zijn (bijvoorbeeld met woorden als ‘sun’, ‘travel’, ‘holiday’); er waren al genoeg andere aanbieders in de markt met beschrijvende namen. Omdat de organisatie actief is in Nederland en België dienden de .nl en .be domeinnamen beschikbaar te zijn.

quote
Managing director Bas Rasker:

“Onze dank gaat uit naar Globrands die op een professionele manier de naam hebben bedacht. De naam is kort, krachtig, vrolijk en ademt plezier en vakantie uit. We zijn erg blij met de naam!“

Halverwege 2006 is SnowTrex ook in Jiba opgenomen.