Findio: naam voor online financieel consumentenmerk

Crédit Agricole Consumer Finance Nederland B.V. (CACF NL) is marktleider in Nederland in consumptieve financieringen. Met een uitstaande portefeuille van ruim 2.3 miljard euro (excl. 700 miljoen servicing) is CACF NL niet alleen de grootste financieringsmaatschappij van Nederland, maar ook autoriteit en opinieleider op het gebied van consumptieve kredieten.

Met de merken InterBank en Ribank worden alle afzetmarkten bereikt. Deze merken hebben drie distributiekanalen tot hun beschikking: het intermediair, het directe kanaal en het partnerkanaal. InterBank als intermediair merk was hier het meest succesvol.

In 2014 is besloten om voor de directe markt een nieuw en onderscheidend consumentenmerk te introduceren, onderscheidend voor zowel de distibutiepartners als de consument. Redenen hiervoor waren de veranderende marktomstandigheden, -regelgeving en toenemende concurrentie. Daarnaast is de consument online dienstverlening in toenemende mate gaan vertrouwen, ook als het om financiën gaat.

opdracht

Globrands is gevraagd een naam te ontwikkelen voor een financiële dienstverlener die helder en verantwoord ruimte aan zijn klanten biedt. Het nieuwe merk ziet het als zijn plicht hen te helpen goed na te denken voor men een financiële verplichting aangaat. Het contact met de doelgroep zal hoofdzakelijk online verlopen, ondersteund via onder andere radiocampagnes.

resultaat

Globrands heeft geadviseerd om een naam te kiezen die zich onderscheidt van andere namen op de markt, die vaak erg beschrijvend voor het aanbod zijn (met ‘krediet’, ‘lenen’ of ‘bank’ erin) of juist erg afstandelijk omdat ze naar de klassieke oudheid verwijzen of uit afkortingen bestaan. We zochten een naam die open en positief klinkt, zonder wervend, té optimistisch of té vrij te klinken.

De naam Findio klinkt fris, serieus en is gemakkelijk uit te spreken. Wanneer je hem op de radio hoort, weet hoe je hem moet spellen. Het verband met financiële dienstverlening wordt gemakkelijk herkend zonder dat dat al te direct wordt gelegd. Dit leidt tot een goede balans tussen herkenbaarheid (betrouwbaarheid) en differentiatie.

website

www.findio.nl