Equens: merknaam voor internationaal bedrijf

Achtergrond
De fusie tussen Interpay (Nederland) en Transaktionsinstitut (Duitsland) creëerde de eerste pan-Europese betalingsserviceprovider en meteen ook één van de grootste serviceproviders van Europa. De nieuwe naam wordt gebruikt door de holding en mogelijk wordt hij tevens gebruikt voor alle werkmaatschappijen.

Briefing
De nieuwe naam moest aan de volgende criteria beantwoorden: bruikbaar in heel Europa en bij voorkeur Engels of taalneutraal. Het handelsmerk moest beschermbaar zijn in heel Europa en de domeinnaam moest beschikbaar zijn voor de .com-, .eu-, .nl- en .de-extensies.

De volgende kenmerken waren van belang: de financiële markt, positieve associaties, partnerschap, op maat gemaakte producten, operational excellence en de mogelijkheid onder het merk een breed portfolio aan te bieden.

Resultaat
Equens is een naam die de brede ervaring, expertise en capaciteit kan uitdragen die twee van de grootste betalingsverwerkers van Europa samen bieden. Equens straalt uit dat de focus van de organisatie is gericht op kwaliteit en klanttevredenheid. De naam verwijst naar de kwaliteit, terwijl de echo van ‘sequence’ in de naam continuïteit uitstraalt en associaties oproept met de stroom transacties.

Equens is inmiddels uitgegroeid tot Europa’s grootste verwerker van betalingsverkeer.