energie en hergebruik: nieuwe tagline voor HVC

Globrands: verbal branding strategie
VIM Group: merkstrategie, begeleiden en implementatie rebranding 

principiële vraag: Hoe geven we invulling aan onze nieuwe strategie?

HVC is veranderd van een afvalverbrandingbedrijf in een organisatie waarbij alles draait om duurzaamheid en hergebruikDat is een grote verandering van perspectief 

een gevestigd merk met een nieuw verhaal

Als bestaand merk heeft HVC betekenis opgebouwd bij degenen die ermee te maken hebben. Niet alleen medewerkersidentificeren zich met HVC, maar ook het publiek heeft een idee van waar het merk voor staat. Mensen kennen de inzamelwagens van het bedrijf waar de naam op staat uit het straatbeeld. Medewerkers komen uit de buurt. 

branding workshop met organisatie en stakeholders

Onder regie van VIM Group is een proces gevolgd waarbij huidige uitingen werden geëvalueerd. Om snel een weloverwogen tot besluiten te komen is gekozen voor een workshop waarin een belangrijk deel van de organisatie vertegenwoordigd was: marketing & communicatie, klantenservice, operatie en bestuur. 

Tijdens deze workshop heeft Globrands zeer uiteenlopende taglines laten zien. Door daarin te variëren van beschrijvend tot zeer aspiratiefkonden de deelnemers ontdekken welke effecten verschillende keuzes hebben. Op deze manier werdduidelijk waar HVC tegenwoordig voor staat en dat duurzame energie een belangrijk onderdeel van de organisatie geworden is.  

Onze partner, VIM Group, is gespecialiseerd in het ondersteunen van organisaties bij rebrandings. Het bureau heeft o.a. in kaart gebracht wat de financiële implicaties zijnJuist voor een bedrijf als HVC met vele vrachtwagens, vuilnisbakken, windmolens en locaties heeft een rebranding grote financiële gevolgen. Wendy Bolhuis van VIM Group heeft een advies geschreven waarin de strategische keuzes en praktische consequenties van de rebranding inzichtelijk zijn gemaakt.Hierdoor kon op een kostenvriendelijke manier de nieuwe strategie worden gecommuniceerd.  

nieuwe tagline, nieuw perspectief

Een voordeel van een abstracte naam als HVC, is dat je hem door middel van communicatie van een nieuwe betekenis kan voorzienAls nieuwe tagline is uit voorstellen van Globrands gekozen voor de meest heldere en kernachtige“energie en hergebruik”.