Elsevier Nextens: naam voor productmerk

Achtergrond

Elsevier is de autoriteit op het gebied van informatie en software die ondersteunt bij de belastingaangifte. Het begon een halve eeuw geleden met de Belastingalmanakken, waarna in de jaren tachtig de sprong naar computersoftware werd gemaakt, wat een grote efficiencyverbetering opleverde.

Nu maakt Elsevier een nieuwe sprong, ditmaal naar online dienstverlening. Daarmee kunnen belastingadviseurs gebruik maken van nog actuelere informatie die nog specifieker op hun cliënten is afgestemd. Intussen worden meer tijdrovende routineklussen geautomatiseerd. Dat betekent dat de gebruikers meer en beter advies kunnen geven.

Opdracht

Elsevier Fiscaal verzocht Globrands een naam te ontwikkelen die paste bij de status van Elsevier als leider op dit gebied. De naam moest tegelijk vertrouwen wekken en laten zien dat er sprake is van een belangrijke nieuwe ontwikkeling.

Resultaat

Er is gekozen voor een naam waarbij het merk van de afzender, Elsevier, wordt gekoppeld aan het product. Op die manier blijft het vertrouwde merk zichtbaar, terwijl ook duidelijk is dat er een nieuwe stap is genomen.

De naam Nextens klinkt eenvoudig en professioneel. Het woord ‘next’ geeft aan dat er sprake is van een nieuwe generatie. Ook de woorden extend, extension klinken door: meer kunnen, verder reiken.