DiamondSpark: naam voor product van Philips

achtergrond

Philips Lighting heeft een nieuwe LED-kaars ontwikkeld met een unieke optische eigenschap (lotus lens) die een sprankelend effect creëert, dat normaal met gewone gloeilampen wordt gegenereerd.

De LED-kaars is speciaal ontwikkeld voor kroonluchters, waarin de lichtbollen zelf esthetische en decoratieve waarde moeten hebben en waar het ultieme sprankelende lichteffect nodig is.

De lamp is in eerste instantie ontwikkeld en gelanceerd voor de professionele markt (horeca en detailhandel), maar zal uiteindelijk ook worden gelanceerd in consumentenkanalen.

opdracht

Koninklijke Philips vroeg Globrands een unieke en beschrijvende productnaam te ontwikkelen voor deze nieuwe LED-kaars, om Philips te helpen dit product onderscheidend te maken binnen de eigen LED-product reeks en ten opzichte van concurrerende producten.

resultaat

De uiteindelijke naam DiamondSpark is is wereldwijd gemakkelijk te begrijpen en roept direct het beeld op van het licht dat de lamp ook daadwerkelijk geeft. Hij is onderscheidend en gemakkelijk te onthouden.