Cordaan; van mens tot mens: naam en slogan voor zorginstelling

Opdrachtgevers: Verenigde Amstelhuizen, IJlanden

Naam: Cordaan ;   Slogan: Van mens tot mens

Introductie: 2008

Achtergrond:

De fusie tussen de Verenigde Amstelhuizen en IJlanden stelt de nieuwe organisatie in staat als marktleider in de regio Amsterdam zorg en ondersteuning te bieden aan ouderen, mensen met langdurige psychiatrische of psychosociale problemen en verstandelijk gehandicapten. Door de fusie ontstaat een grote organisatie die klein is in haar uitvoering voor een zeer diverse doelgroep met een breed zorgaanbod. De nieuwe organisatie onderscheidt zich door een persoonlijke en daadkrachtige aanpak, die altijd uitgaat van de individuele behoefte van de klant.

De fusieorganisatie heeft Globrands gevraagd een koepelnaam met aansluitende pay-off te ontwikkelen. De nieuwe organisatie kenmerkt zich door een persoonlijke en daadkrachtige aanpak, waarbij de individuele behoefte van de klant altijd centraal staat. De naam moest toegankelijk zijn voor alle doelgroepen, een krachtige uitstraling hebben en onderscheidend zijn binnen de zorgmarkt.

Resultaat:

De naam Cordaan heeft de gewenste Hollandse uitstraling en belooft een oprechte en doortastende dienstverlening. De pay-off ‘van mens tot mens’ vult het persoonlijke en vriendelijke karakter van Cordaan verder in. Met de pay-off en campagne maakt Cordaan duidelijk dat menselijk contact, zelfstandigheid en individuele wensen centraal staan.