Chick-Ins: internationale naam voor productmerk

Mora is in de categorie minisnacks met 30% marktleider dankzij een breed aanbod van lekkere en bijzondere producten.

De nieuwste vondst zijn krokante balletjes van kip met in de kern een lekkere smeuïge saus. Door de combinatie van krokante bite en een zachte, smakelijke binnenkant biedt deze snack een sensationale smaakervaring.

De snack is een uniek en verrassend hapje voor een feestje of een borrel. Door de mix van verschillende smaken is er voor ieder wat wils.

opdracht

Globrands is gevraagd een naam te ontwikkelen die de bijzonderste eigenschap van dit product laat zien, namelijk de lekkere smeuïge kern. De naam moet onderscheidend genoeg zijn om merkenrechtelijk te worden beschermd, maar wel meteen duidelijk maken wat je van dit nieuwe product kan verwachten.

De markt is de Benelux, dus de taal is Nederlands, engels of taalneutraal. De naam moet gemakkelijk te gebruiken zijn voor Franstaligen.

resultaat

De naam Chick-Ins vertelt op een vrolijke manier waar het hier om gaat: kip met iets erin. Deze naam is de basis voor een helder productmerk dat zich goed laat toe-eigenen. Ook in Wallonië wordt de makkelijke engelse woordspeling direct begrepen en geassocieerd met lekkere snacks.