Bloombird: naam voor retailformule

Tuincentrum Overvecht, een retailketen met 19 vestigingen door heel Nederland, is bezig een nieuwe retailformule te ontwikkelen waarmee het zich onderscheidt van bestaande tuincentra, door zich niet alleen op de tuin te richten, maar nadrukkelijk ook op het terras, het huis en het dier.

Onderdeel van deze rebranding is een naamswijziging, waarmee het bedrijf zich extra onderscheidt. Tuincentra hebben meestal beschrijvende namen (‘Life & Garden Amstelveen’), of namen die verwijzen naar de geografische ligging (‘Tuincentrum Het Oosten’). Het bedrijf wil een naam die direct anders klinkt dan de ‘groengele brij van tuincentra’.

De nieuwe formule is praktisch, uitnodigend en inspirerend. De producten worden niet enkel in dozen en rekken getoond, maar in speciale settings die leuk en herkenbaar zijn. Daarnaast komt er speciale aandacht voor groene decoratie voor huizen zonder tuin en voor dierverzorging.

opdracht en resultaat

Globrands is gevraagd een naam te ontwikkelen die past bij dit nieuwe soort tuincentrum dat zich niet tot tuinen beperkt. De naam mag niet klinken als andere andere tuincentra en wel als een doordachte retailformule met een eigen belofte. Hij moet uitnodigend klinken en niet duur. Om het onderscheid te laten zien ten opzichte van zowel andere tuincentra als meubelketens en woninginrichting, moet de naam associëren met natuur, zonder dat die natuur zich per se buiten bevindt.

De naam Bloombird is uniek en verbeeldend en laat precies het juiste onderscheid zien. Hij klinkt fris en nieuw, maar wel duidelijk en herkenbaar. Hij is goed te beschermen tegen merkinbreuk.

De nieuwe naam wordt in eerste instantie alleen doorgevoerd in de vestiging in Beuningen, als pilot. Daarna volgen er mogelijk meer.