Batavus Dinsdag: merkarchitectuur en merknaam voor product

Batavus brengt meer structuur in het productenportfolio door het aanbod meer af te stemmen op relevante doelgroepsegmenten. Daarnaast wil het fietsenmerk, dat bekend staat als solide, betrouwbaar en degelijk, zich verder gaan onderscheiden en moderniseren.

Om dat te realiseren ontwikkelt Batavus vier verschillende concepten, die elk met een doelgroep zijn verbonden.

Één daarvan, de stadsfiets voor jonge werkende mensen, is rank, sterk en eenvoudig maar met oog voor detail vormgegeven. Dat maakt hem een echte lifestyle-fiets.

opdracht

Globrands wordt gevraagd een naam te ontwikkelen voor dit concept, die aansluit bij de taal en belevingswereld van zijn doelgroep. De naam moet onderscheidend zijn op de markt en merkenrechtelijk te beschermen.

De opdracht maakt deel uit van een serie, die bij elkaar een merkarchitectuuropdracht vormt (zie onderwerp ‘strategie’). De andere fietsen in deze serie zijn de Batavus CNCTD., Batavus Razer en Batavus Zonar geworden.

resultaat

De naam Dinsdag klinkt alledaags en van alle tijden, maar toch een beetje anders dan andere fietsen. Dat maakt deze fiets tot een sterke, snelle, eigenwijze stadsfiets voor jonge mensen die ook zo zijn.

De Dinsdag is uitgeroepen tot beste stadsfiets in de Nationale Fietstest van de Telegraaf.