Batavus CNCTD.: merkarchitectuur en merknaam voor product

achtergrond

Batavus gaat meer structuur aanbrengen in het productenportfolio door het aanbod meer af te stemmen op relevante doelgroepsegmenten. Daarnaast wil het fietsenmerk, dat bekend staat als solide, betrouwbaar en degelijk, zich verder gaan onderscheiden en moderniseren.

Om dat te realiseren ontwikkelt Batavus vier verschillende concepten, die elk met een doelgroep zijn verbonden.

Het eerste concept dat op de markt verschijnt, is gericht op jonge mensen. Kenmerkend voor deze Generatie Z is dat zij veel meer op zoek is naar inspiratie dan naar status. Internet is volledig geïntegreerd in het dagelijkse leven. Hiërarchie bestaat niet voor Generatie Z.

De fiets is licht, eenvoudig en degelijk, met een stevige dubbele standaard en dito voorrek en bagagedrager.

opdracht

Globrands wordt gevraagd een naam te ontwikkelen voor dit concept, die aansluit bij de taal en belevingswereld van deze doelgroep. De naam moet onderscheidend op de markt en merkenrechtelijk te beschermen zijn.

De opdracht is de eerste van een serie, die bij elkaar een merkarchitectuuropdracht vormt (zie onderwerp ‘strategie’). De andere fietsen in deze serie zijn de Batavus Razer, Batavus Dinsdag en Batavus Zonar geworden.

resultaat

Batavus CNCTD. staat voor ‘connected’. Voor Generatie Z is verbondenheid een centraal thema en deze fiets draagt daaraan bij door zijn stijl en functionaliteit. Ook de schrijfwijze sluit aan bij deze generatie: alle overbodige letters zijn weggelaten.