Yuniku, wereldwijde merknaam voor revolutionair brillenconcept

“Het was geen gemakkelijke opdracht, maar we werken al een aantal jaren met Globrands samen en hadden er het volste vertrouwen in dat we tot een unaniem besluit zouden komen. We zijn heel trots op dit revolutionaire concept en heel erg blij met de gekozen merknaam, die alles in zich heeft om dit product tot een succes te maken!” – Sylvia van den Donker, Brand Manager HOYA Vision Care.

Het Japanse bedrijf Hoya is één van ’s werelds grootste producenten van high end brillenglazen en optische lenzen voor ’IT gerelateerde toepassingen en medische instrumenten.

Yuniku in het kort

Standaard monturen en glazen kunnen slechts tot op zekere hoogte aangepast worden aan de persoonlijke kenmerken van de brildrager. Het montuur en de pasvorm zijn een vast gegeven en de glasparameters moeten daaraan aangepast worden om de best mogelijke zichtervaring te bieden. Hoya ontwikkelde daarentegen een revolutionaire ‘vision-centric’ aanpak waarbij optimaal zicht centraal staat.

Opdracht: ontwikkel een frisse, out-of-the-box, internationale naam die een mix is van persoonlijkheid, uniciteit, design, fashion en technologie. De naam vertegenwoordigt het gehele concept van gezichts scanner, software, glazen en 3D geprinte monturen.

De naming challenge: techniek = fashion. Lees hier de naming case!