Werken in tijden van Corona

Toen het coronavirus in maart de eerste maatregelen afdwong, werd er gevraagd om zo veel mogelijk thuis te werken. Bedrijven en hun werknemers over de hele wereld lieten zien hoe groot hun aanpassingsvermogen is.

Ook bij Globrands hebben we veel nieuwe dingen geleerd. Het thuis werken zorgde voor bijzondere situaties. Rondhobbelende kinderen in de woonkamer, verbouwingen van de keuken en lekkages in de douche speelden zich af op de achtergrond van de schermen…

Technologie

Het bood echter ook kansen. De afgelopen maanden hebben we gebruik gemaakt van het programma MIRO, een online ‘bord’ dat ons de mogelijkheid heeft geboden om nog steeds te brainstormen met opdrachtgevers. Door middel van stickers en plakkers, konden we online brainstormsessies houden, die we normaal op locatie zouden houden. Het leert ons wat er allemaal mogelijk is omtrent de technologie niet alleen voor nu, maar ook voor in de toekomst.

Wanneer alles weer terug kan naar ‘normaal’ is nog onbekend, maar zeker is wel dat we al veel geleerd hebben van de afgelopen maanden. Het is mooi te zien dat de technologie ons zoveel kan bieden gedurende deze crisis. Dankzij de technologie kunnen we nog steeds doorgaan me ons werk.

Stage lopen vanuit je slaapkamer

Ook de stages bij Globrands gaan gewoon door. Maar hoe werkt dat nou, stage lopen vanuit je slaapkamer? Onze stagiaire Evi deelt haar ervaring: ‘De stage is natuurlijk anders dan normaal, maar dat weet je van tevoren. Het liefste stap je elke ochtend op de fiets, leer je alle collega’s in het echt kennen en werk je op het kantoor. Helaas, maar niet meer dan logisch, is dat deze periode niet mogelijk.’ Evi zit in haar derde jaar communicatiewetenschap op de UvA.

Ze is haar stage bij Globrands begonnen net nadat de maatregelen halverwege oktober weer werden aangescherpt. ‘Ik vond dat natuurlijk heel jammer. Het gekste vond ik er vooral aan dat ik de collega’s niet in het echt zou ontmoeten. Ik werk naast mijn studie normaal gesproken in de horeca, waar ik juist van het sociale aspect geniet en leer. Ik maakte mij hier eerst een beetje zorgen om, maar al snel werd mij duidelijk dat Globrands het probleem tackelde. Er is elke ochtend een ‘stand-up’ waarin iedereen vertelt wat zij die dag gaan doen. Dit loopt vaak uit omdat er ook nog wat gekletst wordt over andere dingen; zo leer ik beetje bij beetje met wie ik nou eigenlijk de hele dag praat, online.’