Vragen aan stagaire Eva

Eva Eeftens begon in september 2021 aan haar stage bij Globrands en is Communicatie- en Informatiewetenschappen student aan de Universiteit Utrecht. In dit korte interview vertelt zij over haar tijd bij Globrands!

Waar heb je je tijdens je stage zoal mee bezig gehouden?

“Ik me allereerst gefocust op een eigen project met betrekking tot de communicatiestijlen van organisaties. Ik ben hierbij op zoek gegaan naar de beste manier om de tone of voice van een organisatie af te stemmen op de doelgroep en haar behoeften. Naast dit eigen project, mocht ik ook meekijken, en ondersteunen bij veel verschillende lopende projecten. Wat ik prettig vond aan mijn tijd bij Globrands was dat ik de ruimte kreeg om zelf mee te denken en aan te geven wat ik tijdens mijn stage wilde leren. De status die Globrands in 35 jaar verworven heeft maakt bovendien dat we als organisatie actief zijn in veel verschillende markten. Hierdoor kreeg ik tijdens mijn stage de kans om kennis op te doen over organisaties en merken in een breed scala aan sectoren. Dit maakte mijn stage bij Globrands uniek.”

Heb je al eerder in deze sector gewerkt?

“Nee, eigenlijk niet! Ik heb in het verleden veel gevarieerde baantjes gehad, maar mijn stage bij Globrands was de eerste keer dat ik echt in het communicatie werkveld aan de slag zou gaan. Dit maakte dat ik het best wel spannend vond om met mijn stage te beginnen. Gelukkig werd ik op de eerste dag al aan de hand genomen door mijn collega’s die me veel vertelden en leerden over niet alleen ons naamgevingsproces, maar ook over branding en merkstrategie. Iedereen was bereid om me dingen uit te leggen.”

Hoe vond je het om stage te lopen in tijden van het coronavirus?

“Ik ben met mijn stage gestart in september 2021. Hoewel de maatregelen het toen nog niet toelieten om de hele week fysiek op kantoor te werken, hadden we wel standaard één kantoordag in de week waarbij iedereen naar kantoor kwam. Op deze manier kon ik toch mijn collega’s in het echt ontmoeten en spreken, wat ik heel erg prettig vond. Bovendien is er elke ochtend een stand-up waarin we de lopende projecten bespreken, maar ook vaak even hoe het met iedereen gaat. Op die manier kon ik iedereen toch leren kennen en bleef je op de hoogte van iedereens situatie.”

Voelde je je betrokken bij Globrands?

“Wat ik bovendien heel prettig vond aan mijn stage bij Globrands is dat ik me altijd onderdeel van het bedrijf heb gevoeld. Ik moest natuurlijk nog veel leren over aspecten zoals merkidentiteit en branding, maar tijdens mijn stage had ik wel het gevoel dat ik de ruimte kreeg om mee te denken, en de kennis die ik tijdens mijn studie had opgedaan toe te passen. Hierdoor voelde ik me gewaardeerd als stagiaire. Het feit dat we werken in een klein team draagt hier ook aan bij. Het houdt het overzichtelijk en de drempel om naar iemand toe te stappen voelde hierdoor niet zo hoog.”

“Samengevat, ik heb mijn stage bij Globrands ervaren als een erg leerzame en interessante periode, waarin ik veel kennis heb opgedaan over organisatorische communicatie, merkidentiteit en -strategie. Deze ervaring is erg waardevol en gaat me zeker helpen in de toekomst bij andere banen!”