Maak kennis met onze nieuwe stagiair Roy

We hebben een nieuwe stagiair binnen het Globrands team: Roy Troller. Roy zit in zijn laatste jaar van Commerciële economie en doet zijn afstudeerscriptie bij Globrands. Om hem wat beter te leren kennen stelden we hem een aantal vragen:

Kun je iets vertellen over je achtergrond?

“Mijn naam is Roy Troller, momenteel 22 jaar oud en woonachtig in het Twentse dorpje Borne. Ik ben daar ook opgegroeid en zit nu in mijn laatste jaar Commerciële Economie aan de Hogeschool Saxion te Enschede. Als brand marketeer bij een groot telecombedrijf in Rotterdam heb ik mogen ervaren hoe men branding samenbrengt met internationaal recruitment. Met meer dan 40 nationaliteiten op kantoor heb ik tevens veel kunnen leren over effectieve communicatie, de ICT wereld in zijn geheel en het werken in een agile omgeving.”

Wat spreekt je het meeste aan bij Globrands?

“De deskundigheid en ervaring op het gebied van naamgeving met de succesverhalen tot nu toe. Men merkt echt dat Globrands samen met haar opdrachtgevers altijd zoekt naar een naam die hen als beste beschrijft.”

Welke talen spreek je?

“Ik ben tweetalig opgevoed. Mijn moedertaal is weliswaar Nederlands, maar door mijn Zwitserse vader heb ik Duits en voornamelijk Zwitserduits van jongs af aan meegekregen. Daarnaast spreek ik  Engels en ben ik momenteel Noors aan het leren.”

Favoriete quote:

“Everyone thinks of changing the world, but no one thinks of changing himself.”

Een goede merknaam:

“..is een naam die de volledige bedrijfsvoering dekt. Wat extern gecommuniceerd wordt, moet intern overeenstemmen met hetgene dat je communiceert.”

Kun je iets vertellen over de scriptie die je gaat schrijven bij Globrands?

“Ik zal in mijn scriptie de trends en ontwikkelingen omtrent naamgeving in internationale context behandelen. Hiermee kan Globrands haar bekendheid binnen Europa versterken en kunnen er interessante internationale samenwerkingen ontstaan.”

Wat wil je bij Globrands gaan leren of verbeteren?

“Qua kennis zou ik graag meer willen leren over de totstandkoming van een merk -of productnaam. Welke creatieve, merkrechtelijke en taalkundige onderdelen zijn hierin van belang, en hoe pakt Globrands dit aan?”

Kun je een voorbeeld geven van een bedrijf of merk dat jou aanspreekt?

“Volvo. Los van de auto’s die zij produceren, vind ik de naam en het verhaal erachter vrij goed bedacht. De herkomst van de bedrijfsnaam komt van het Volvare, wat rollen in het Latijn betekent. Volvo is daarvan afgeleid en betekent letterlijk ‘ik rol’. Eenvoudig en toch allesomvattend als je het mij vraagt.”

Fun fact:

“Als kind dacht ik serieus dat alles vroeger zwart-wit was.”

Als je een dier zou zijn, wat ben je dan?:

“Ik denk een olifant. Gezellig in een groep en vrijwel iedereen is bang voor je.”

Waar zie jij jezelf over vijf jaar:

“Ik zou graag een aantal jaren in het buitenland willen wonen en werken. Echt specifiek een bepaalde functie heb ik nog niet voor ogen, maar een andere cultuur, taal en manier van werken ervaren lijkt me zeer interessant.”