Pacelle van Goethem over de psychologie van overtuigen

Hoe gaat overtuigen in zijn werk? Wat geeft ons invloed en overtuigingskracht? Hoe kan het dat sommige mensen meer voor elkaar krijgen dan anderen en dat niet altijd het beste plan wint…

Pacelle van Goethem, bekend van haar boek IJs verkopen aan eskimo’s over de psychologie van overtuigen, is keynote speaker in onze Brands In Motion sessie #1: hoe merken overtuigen. Naast haar spreken ook Wendy Bolhuis en Camiel Verberne. De sessie vindt plaats op 25 januari van 15 -18 uur in Amsterdam. Hier vind je meer over de sessie.

Intussen licht Pacelle hieronder alvast een tipje van de sluier op:

1. Meer charisma & autoriteit uitstralen?
Denk Obama, Thatcher en Ivo Opstelten. Gebruik je lage stem. Een lage stem gebruik je vanzelf als je iets meent. En iemand die zijn of haar stem in de laagte gebruikt nemen we veel serieuzer en ervaren we als een autoriteit. Oefen eens op de fiets of in de auto. Pas maar eens toe in een vergadering…Ik heb nog een punt voor de rondvraag…

2. Meer sympathie wekken & meer een vriend zijn?
Denk Bill Clinton, Linda de Mol & Matthijs van Nieuwkerk. 
Zoek naar overeenkomsten. Wij stemmen eerder in met iemand die op ons lijkt of iets met ons gemeen heeft. Wees geïnteresseerd en onderzoek wat je gemeen hebt. Er is natuurlijk altijd iets… Ook in Utrecht gestudeerd? Squash jij ook?

3. Meer cool & een voorbeeld zijn? Denk Top Gear. 
Relativeer! Ook wel eens Goeiesmorges, deze morge gezegd toen Debiteuren/Crediteuren hip was? Iemand die we als een voorbeeld zien, die we cool vinden, geloven we en volgen we. Hoe word je een voorbeeld? Door de situatie, je plan en vooral jezelf te relativeren. Stop met keurig je best doen. Kom maar op met je originele en onaangepaste ideeën.

Geinteresseerd? Lees meer over de sessie en schrijf je in!